Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurentei investigheaza o serie de licitatii "posibil trucate"

de Bianca Tila 24 Mai. 2023 56
Consiliul Concurentei investigheaza o serie de licitatii
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul Concurentei a demarat investigatii la companiile participante in cadrul licitatiilor organizate de Campania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

In acest caz este vorba despre doua investigatii privind posibile trucari ale licitatiilor organizate de CNAIR, prin Directiile de Drumuri si Poduri Constanta, Brasov, Bucuresti si Timisoara. Motivul este atribuirea contractelor de lucrari de intretinere a retelei de drumuri nationale si autostrazi aflate in administrarea acestor directii, potrivit unui comunicat al institutiei.
 
Autoritatea de concurenta precizeaza ca are indicii ca firmele s-ar fi coordonat politicile comerciale astfel sa isi imparta lucrarile in cadrul procedurilor de achizitie publica organizate de directiile regionale de drumuri si poduri. In acest sens, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor vizate de cele doua investigatii:
 
- Oyl Company Holding AG SRL
- Asfalt Dobrogea SRL
- Autoprima Serv SRL
- Saga Infrastructura SRL
- Trecon Logistic SRL
- Tredeco Holding SRL
- Data Capture SRL
- Geo Drumuri Banat SRL 
- CLR-Denis Montaj SRL
 
"Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate. 
 
Efectuarea acestora nu reprezinta o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor. In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. 
 
Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor", precizeaza sursa citata.
 
In ceea ce priveste legea concurentei, aceasta interzice orice intelegeri intre companii si practici concertate care impiedica concurenta pe piata romaneasca.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: piata romaneascacnairconsiliul concurenteiinvestigatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consiliul Concurentei demareaza o noua analiza

de Bianca Tila
05 Mar 2024
Consiliul Concurentei a anuntat ca a demarat o analiza care vizeaza evaluarea conduitei adoptate de detinatorii de licente unice software fata de...

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea activitatii de intermediere in asigurari

de Bianca Tila
07 Dec 2023
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Safety Broker de Asigurare intentioneaza sa preia activitatea de intermediere in asigurari...

Lorelai vrea sa preia Irrimec SRL, Otech SAS si Otech. Ce spune Consiliul Concurentei?

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Consiliul Concurentei a anuntat autorizarea tranzactei prin care Lorelai S.p.A intentioneaza sa preia companiile Irrimec S.r.l, Otech SAS si Otech 40....

Consiliul Concurentei: Evofarm vrea sa preia 22 de farmacii ale companiei Farmacia de la Tara

de Bianca Tila
18 Sep 2023
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care grupul Evofarm intentioneaza sa preia 22 de farmacii ale companiei Farmacia de la Tara SRL....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]