Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurentei: Legislatia privind comercializarea produselor si serviciilor de piata nu este actualizata

de Bianca Tila 07 Feb. 2023 106
Consiliul Concurentei: Legislatia privind comercializarea produselor si serviciilor de piata nu este actualizata
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Legislatia privind comercializarea produselor si serviciilor de piata O.G. nr.99/2000 nu este actualizata cu codurile CAEN in vigoare. Acest fapt determina interpretarea si aplicarea neunitara a acesteia de catre primarii, a constatat Consiliul Concurentei, dupa finalizarea unui studiu de profit.

In acest sens, institutia a pus in dezbatere publica raportul preliminar al studiului privind impactul sistemului de autorizare de catre autoritatile administratiei publice locale a comercializarii produselor si serviciilor de piata asupra accesului pe piata al intreprinderilor.
 
"Modul in care este autorizata comercializarea produselor si serviciilor de piata de catre administratiile publice locale poate conduce la limitarea accesului companiilor pe diverse piete, restrangand concurenta", sustin reprezentatii CC intr-un comunicat remis Agerpres.
 
Institutia recomanda actualizarea prevederilor legale si elaborarea unui regulament nou. In aceasta situatie, autoritatile administratiei publice locale ar putea adopta si aplica nediscriminatoriu normele care vizeaza autorizarea unei activitati de comercializare de produse si servicii de piata.
 
Autoritatea de concurenta recomanda publicarea integrala a regulamentelor actualizate pe paginile de internet ale primariilor. De asemenea, acestea vizeaza autorizarea activitatilor de comercializare de produse si servicii de piata, precum si a hotararilor de aprobare a acestora. Accesul companiilor la informatii va fi mult mai facil.
 
Procedurile si actele normative care vizeaza autorizarea firmelor privind desfasurarea activitatilor mentionate trebuie publicate pe portalul Punctul de Contact Unic electronic, potrivit Consiliului Concurentei.
 
Varianta preliminara a studiului poate fi consultata pe pagina web a institutiei, www.consiliulconcurentei.ro, pana la data de 9 martie 2023. In plus, institutia precizeaza ca observatiile pe marginea acestui document pot fi transmise tot in acest interval de timp.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: consiliul concurenteicoduri caenlegislatiecomercializare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consiliul Concurentei demareaza o noua analiza

de Bianca Tila
05 Mar 2024
Consiliul Concurentei a anuntat ca a demarat o analiza care vizeaza evaluarea conduitei adoptate de detinatorii de licente unice software fata de...

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea activitatii de intermediere in asigurari

de Bianca Tila
07 Dec 2023
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Safety Broker de Asigurare intentioneaza sa preia activitatea de intermediere in asigurari...

Lorelai vrea sa preia Irrimec SRL, Otech SAS si Otech. Ce spune Consiliul Concurentei?

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Consiliul Concurentei a anuntat autorizarea tranzactei prin care Lorelai S.p.A intentioneaza sa preia companiile Irrimec S.r.l, Otech SAS si Otech 40....

Consiliul Concurentei: Evofarm vrea sa preia 22 de farmacii ale companiei Farmacia de la Tara

de Bianca Tila
18 Sep 2023
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care grupul Evofarm intentioneaza sa preia 22 de farmacii ale companiei Farmacia de la Tara SRL....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]