Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Covrigarie. Cine sunt clientii si cum ii atrageti?

de Idei de afaceri 19 Apr. 2024 596
Covrigarie. Cine sunt clientii si cum ii atrageti?
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consumatorii de covrigi fac parte din toate categoriile sociale, avand orice varsta.

Segmentul de piata reprezentativ este alcatuit din:
 
- salariati nevoiti sa sara peste micul dejun sau masa de pranz rezolvand aceste necesitati cu un sir de covrigi proaspeti;
 
- elevi si studenti, care cumpara aceste produse in pauza de masa;
 
- navetisti care tranziteaza orasul cu diverse probleme.
 
La toti acesti consumatori se adauga cei ocazionali, simpli trecatori atrasi de mirosul placut al covrigilor copti, indiferent de cati bani au in buzunar.
 
Pentru a va asigura o clientela fidela trebuie, in primul rand, sa realizati covrigi de calitate si sa-i oferiti numai atunci cand sunt foarte proaspeti sau chiar calzi. E suficient sa vindeti o singura data unui client niste covrigi care au fost copti in ziua precedenta si clientul respectiv nu va mai cumpara de la d umneavoastra.
 
De asemenea, modul de servire este foarte important: am mentionat deja ce impresie face o vanzatoare care fumeaza, dar mult mai grav este atunci cand covrigii sunt apucati cu mana si oferiti direct clientului, fara un servetel sau o punga din hartie, fara un ambalaj. 
 
E lesne de inteles cat de “incantat” va fi respectivul client, mai ales daca isi va da seama ca,in urma cu cateva secunde, acelasi vanzator incasase banii de la clientul precedent si pusese mana pe bancnote pline de microbi. Atentie, asadar! Neglijati aceste aspecte si oamenii vor refuza sa mai cumpere de la dumneavoastra, oricat de gustos ar fi covrigul si oricat de bun ar fi amplasamentul unitatii.
 
O modalitate foarte eficienta pentru atragerea clientilor consta in ademenir ea lor cu mirosul de covrigi calzi (pentru aceasta exista o tehnica speciala de distribuire a mirosului direct in strada).
 
Acest truc functioneaza insa doar in cazul celor care trec prin apropierea covrigariei si nu are niciun efect daca potentialul cumpa rator se afla la cateva zeci de metri distanta. 
 
Pentru aceasta din urma situatie, ar fi binevenit sa realizati un covrig urias din lemn sau polistiren, cu un aspect foarte atractiv, pe care sa-l montati deasupra covrigariei; astfel veti atrage categoric atentia publicului si oamenii vor veni sa cumpere covrigi, fie si numai din curiozitate.
 
Problema este ca amplasarea unui asemenea obiect publicitar necesita obtinerea certificatului de urbanism de la Primarie si apoi a autorizatiei de constructie; acest pr oces dureaza, in general, destul de mult, cu toate ca termenul legal de eliberare a respectivelor documente este de 30 de zile (de la data depunerii dosarului complet).
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: covrigariecovrigiclientiatragerea clientilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

5 avantaje ale magazinului online: 24/7 deschis pentru un numar mai mare de clienti

de Idei de afaceri
01 Iul 2022
Industria tehnologica se dezvolta pe zi ce trece atat de repede incat nu ne mai gandim la bani atunci cand platim un produs, ci la card, telefon sau...

Vrei sa-ti atragi clientii? 2 idei de tipuri de restaurante tematice

de Anca Georgescu
30 Mar 2015
Va prezentam cateva exemple interesante, toate din statul american Florida, care ar putea sa dea de gandit proprietarilor de restaurante si baruri...

Transforma-ti clientii nefericiti in adevarati fani! Urmareste acesti 4 pasi!

de Catalin Chivu
12 Feb 2015
Atunci cand un client are o experienta neplacuta cu afacerea ta, nu este interesat sa afle a cui a fost vina. Pur si simplu vrea o solutie. Uneori...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]