Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cresterea melcilor in cutii (baterii)
Acest sistem de crestere, in fapt o dezvoltare de la tehnologia de crestere interioara, este des intalnit in Marea Britanie. Are un avantaj deosebit: nu necesita un spatiu foarte mare pentru ferme propriu-zisa, putandu-se demara afacerea si intr-o magazine, fireste, cu respectarea conditiilor ce tin de climat. Un mare dezavantaj: cresterea in baterii duce la o crestere redusa a melcilor, cu impact direct asupra greutatii lor.
Acest sistem intensiv de crestere, preluat de la cresterea gainilor, a iepurilor sau a chinchillelor, duce la rezultate multumitoare, dar, asa cum arata experienta, nu pe termen foarte lung.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ce presupune tehnologia?
In primul rand trebuie sa construiti (achizitionati) si sa plasari custile (care pot fi din plastic si se pot gasi in magazine). Dupa amplasarea custilor (le puteti ingropa in pietris sau nisip), aveti grija sa construiti un jgheab pentru mancare si unul pentru apa.
Un jgheab de apa prea adanc poate duce la inecarea melcilor, asa ca va recomandam sa nu depasiti 1,5 cm.
Folositi cutii din plastic sau lemn cu dimensiunile de 35 cm(latime) x 25 cm (inaltime). Cutiile trebuie acoperite cu un paravan din plastic, bine securizat, dar care sa poata fi usor manevrat. In mijlocul cutiilor faceti o gaura, cu un diametru de 5-6 mm, pentru a asigura un bun drenaj al apei.
Umpleti cutiile cu pamant din gradina, netratat chimic. Va recomandam sa sterilizati in prealabil solul. Acoperiti pamantul din cutii, in proportie de 40-50%, cu muschi de padure pe care sa-l umeziti in mod constant.
Ca sa realizati un mediu propice reproducerii, puteti lua cateva ghivece de flori pe care sa le umeziti cu pamant de pH neutru. Introduceti aceste ghivece in solul folosit pentru amplasarea custilor. Dupa depunerea oualor, luati ghivecele si inlocuiti-le. Melcii eclozati trebuie depusi in custi separate, in care climatul va fi atent controlat (la fiecare 4-5 ore).
Pentru a dezvolta o afacere de crestere a melcilor in cutii, trebuie sa tineti cont de faptul ca, ideal, trebuie sa aveti un spatiu (cladire) pe care sa il puteti compartimenta in 3 incaperi:
- hala propriu-zisa, in care se vor depune cutiile (optati pentru geamuri mate pentru a avea o lumina difuza);
- camera de preparare a hranei;
- hala in care veti procesa primar melcii.
...
>>>Cititi continuarea acestui subiect in ghidul "Ferma de melci"!
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit