Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea melcilor in cutii (baterii)

de Ideideafaceri.ro 13 Mai. 2012 4836
4.71 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Acest sistem de crestere, in fapt o dezvoltare de la tehnologia de crestere interioara, este des intalnit in Marea Britanie. Are un avantaj deosebit: nu necesita un spatiu foarte mare pentru ferme propriu-zisa, putandu-se demara afacerea si intr-o magazine, fireste, cu respectarea conditiilor ce tin de climat. Un mare dezavantaj: cresterea in baterii duce la o crestere redusa a melcilor, cu impact direct asupra greutatii lor.

Acest sistem intensiv de crestere, preluat de la cresterea gainilor, a iepurilor sau a chinchillelor, duce la rezultate multumitoare, dar, asa cum arata experienta, nu pe termen foarte lung.

Ce presupune tehnologia?
In primul rand trebuie sa construiti (achizitionati) si sa plasari custile (care pot fi din plastic si se pot gasi in magazine). Dupa amplasarea custilor (le puteti ingropa in pietris sau nisip), aveti grija sa construiti un jgheab pentru mancare si unul pentru apa.

Un jgheab de apa prea adanc poate duce la inecarea melcilor, asa ca va recomandam sa nu depasiti 1,5 cm.

Folositi cutii din plastic sau lemn cu dimensiunile de 35 cm(latime) x 25 cm (inaltime). Cutiile trebuie acoperite cu un paravan din plastic, bine securizat, dar care sa poata fi usor manevrat. In mijlocul cutiilor faceti o gaura, cu un diametru de 5-6 mm, pentru a asigura un bun drenaj al apei.

Umpleti cutiile cu pamant din gradina, netratat chimic. Va recomandam sa sterilizati in prealabil solul. Acoperiti pamantul din cutii, in proportie de 40-50%, cu muschi de padure pe care sa-l umeziti in mod constant.

Ca sa realizati un mediu propice reproducerii, puteti lua cateva ghivece de flori pe care sa le umeziti cu pamant de pH neutru. Introduceti aceste ghivece in solul folosit pentru amplasarea custilor. Dupa depunerea oualor, luati ghivecele si inlocuiti-le. Melcii eclozati trebuie depusi in custi separate, in care climatul va fi atent controlat (la fiecare 4-5 ore).

Pentru a dezvolta o afacere de crestere a melcilor in cutii, trebuie sa tineti cont de faptul ca, ideal, trebuie sa aveti un spatiu (cladire) pe care sa il puteti compartimenta in 3 incaperi:

- hala propriu-zisa, in care se vor depune cutiile (optati pentru geamuri mate pentru a avea o lumina difuza);
- camera de preparare a hranei;
- hala in care veti procesa primar melcii.

...

>>>Cititi continuarea acestui subiect in ghidul "Ferma de melci"!


Tags: ferma de melcicresterea melcilorcresterea melcilor in cutiicresterea melcilor in baterii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]