Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cresterea ratelor si gastelor pentru productia de oua
Cresterea pasarilor pentru productia de oua se preocupa in primul rand de rasele de gaini, dar si de rate si prepelite, deoarece si acestea se pot exploata pentru oua ca productie principala. Productia de oua este foarte importanta, Insa si in asigurarea reproductiei tuturor pasarilor si in consecinta, pentru obtinerea celorlalte productii ale acestora: carne, ficat gras, grasime, pene etc.
Cresterea ratelor si gastelor pentru productia de oua este o activitate complexa, care necesita cunostinte variate din urmatoarele considerente:Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cultura castravetelui anti-diabet
Cresterea prepelitelor japoneze
– particularitatile biologice, de crestere si de intretinere diferite ale celor 4 specii;
– caracterul complex al productiei de oua in comparatie cu celelalte productii animale;
– metabolismul pasarilor, care face ca ele sa reactioneze foarte repede si intens (mai ales cele din rasele usoare), la cea mai mica modificare a conditiilor de mediu;
– gradul inalt de climatizare a adaposturilor, mecanizare si automatizare a acestora in cazul cresterii in sistem intensiv, care scoate pasarile aproape integral de sub influenta conditiilor de mediu exterior;
– cresterea in efective mari, care pot ajunge la sute de mii de pasari pe ferma etc.
Toate acestea impun o temeinica pregatire a crescatorilor, specializarea lor pe ramuri si directii de exploatare, o permanenta documentare cu ultimele rezultate obtinute in cercetarea stiintifics si in productie.
Ouale sunt cunoscute ca alimente avand calitate superioara, precum si pentru incubatie, care contribuie la obtinerea productiei de carne si a noilor generatii avicole.
Greutatea oului este o insusire importanta care intereseaza atat pe producatorul de oua pentru consum sau de incubatie, cat si pe consumatorul de oua in coaja sau in industria agroalimentara. Greutatea oualor variaza in limite foarte largi in functie de specie, intre 70 si 90 g la rata si intre 150 si 200 g la gasca.
>>>Cititi mai multe detalii referitoare la cresterea ratelor si gastelor pentru productia de oua si aflati care sunt cele mai bune rase producatoare de oua in cadrul ghidului "Cresterea ratelor si gastelor".
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit