Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cuibul unei afaceri bazate pe consumul sustenabil

de Teo Manole 21 Mar. 2016 3484
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

CUIB este un proiect inedit sub multiple aspecte, unic in Romania, nu numai in Iasi.

Obiectivele sociale ale afacerii sunt furnizarea de aternative de consum sustenabil pentru cel putin 2.000 de persoane pe an, sprijinirea financiara a cel putin 20 de beneficiari si promovarea a cel putin 20 de intreprinderi sociale in primul an de activitate, educatia privind consumul responsabil, sporirea vizibilitatii asociatiei.
 
Daca cele mai multe entitati de economie sociala din Romania se adreseaza doar cazurilor sociale, asa-numitelor persoane vulnerabile, respectiv persoane cu hándicap, copii institutionalizati, someri de lunga durata, romi etc., noi am insistat asupra faptului ca initiativele de economie sociala nu isi ating pe deplin scopul social daca nu acorda atentie si impactului asupra mediului, spun initiatorii proiectului.

In societatea actuala suntem, intr-o mai mica sau mai mare masura, cu totii vulnerabili cu privire la impactul poluarii asupra sanatatii noastre, la filtrarea informatiei pe care o primim, la efectele nefaste ale dezintegrarii comunitatilor, la violarea libertatii noastre si, mai ales, cu privire la poluarea mentala.

Idei de Afaceri: Cum ati gasit primii clienti? Care sunt cei mai importanti clienti in prezent?
Cuib: Capitalul social al asociatiei “Mai Bine” a pus baza primilor clienti. CUIB era un proiect demult asteptat de catre un numar semnificativ de prieteni si cunoscuti.

Clientii CUIB au media de varsta de 30 de ani si sunt in general studenti, liber-profesionisti, persoane din mediul universitar, intelectuali, artisti si activisti.

Idei de Afaceri: Care sunt cele mai importante elemente prin care credeti ca va diferentiati fata de concurenta?

Cuib: Primul spatiu cu produse sustenabile din Iasi in care toate produsele sunt evaluate conform unui set prestabilit de criterii. Este locul care serveste cea mai sanatoasa hrana din oras, gatita dupa principiile Slow Food, vegetariana, cu ingrediente naturale, bio, locale si de sezon.

Bauturile calde din bistrou sunt certificate bio, iar cele care nu provin din Romania (cafeaua, ceaiurile verzi etc.) sunt certificate fair Trade garantand conditii decente pentru producatorii din lumea a treia.

Un alt aspect care ne distinge este faptul ca vinurile si sortimentele de bere sunt toate romanesti, produse cu capital romanesc, iar vinul servit la pahar este certificat bio. De asemenea, servim apa din partea casei, gratuit si nu avem apa imbuteliata la vanzare.

Totodata, gama larga de produse sustenabile de pe rafturile noastre, provenite de la intreprinderi sociale sau de la mici producatori locali, prietenoase cu mediul si/sau solidare, nu mai exista in alt magazin din Iasi si, foarte probabil, din tara.

 


Tags: afacereafacericuibafacere socialaidei de afacericonsum sustenabil

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]