Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultivarea ciupercilor Champignon in saci din polietilena
Folosirea sacilor din polietilena (PE) in cultura ciupercilor este mai noua decat cea a lazilor si a paturilor de cultura. Ea a fost mai intai aplicata incepand cu anul 1970 in Franta si apoi s-a extins rapid in toata Europa, capatand notorietate in Irlanda.
Acest tip de cultura este foarte potrivit pentru compostul FAZA II pasteurizat in masa si insamantat mecanizat, cu ajutorul unor linii de insamantat, umplut si paletizat sacii. Dupa paletizare, acestia sunt transportati catre ciupercarii – cu camion inchis, daca transportul se face la distanta.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
Sacii sunt confectionati din folie PE transparenta (0,04 – 0,08mm) si sunt prevazuti cu „buzunar“ (clin) – pentru stabilitate in pozitie verticala, la asezarea in ciupercarie dupa umplerea cu compost. Foarte popular acum este modelul cu dimensiunile de 80 cm (lungime/inaltime) x 65- 66 cm (latime).
Diametrul sacului plin cu compost este de 40-44 cm, iar inaltimea compostului in sac este de cca 40 cm. Volumul util este de cca 56-58 litri, ceea ce face ca greutatea sacului cu compost sa fie de cca 18-20 kg. Suprafata de cultura a sacului este de 0,13-0,14 mp, la un mp revenind 8 saci cu substrat insamantat, ceea ce inseamna o incarcatura de 144-160 kg compost/mp suprafata cultivata.
Aproape 60% din productia franceza de ciuperciAgaricus bisporus se obtine in saci mari (60 cm diametru) dispusi in subteranele carierelor, de regula pe un singur nivel, direct pe sol. In SUA ei sunt utilizati in cateva mari ciupercarii. Alte state mari cultivatoare de ciuperci, care folosesc mult tehnologia in saci sunt Irlanda, Polonia, Spania, Ungaria, Italia.
In Irlanda, sistemul s-a dezvoltat la scara nationala, devenind un reper de organizare eficienta. In aceasta tara si in Irlanda de Nord, localurile de cultura standard sunt de tipul unor tuneluri din plastic – dublu strat de PE cu lunga durata de folosinta (5-7 ani). Intre cele doua straturi din plastic se afla unul intermediar, din vata minerala (cca 200 mm grosime) – cu rol de izolator termic.
Bazat pe aceste localuri de cultura relativ ieftine, s-a dezvoltat exemplar „sistemul satelit“ de organizare a productiei industriale de ciuperci „champignon“.
Mai multe detalii gasiti in lucrarea "Cultivarea ciupercilor Champignon".
Articole conexe
Cultiva ciuperci Champignon! Noi te invatam cum sa procedezi ca sa ai profit cat mai mare!
de Victor OanceaCultivarea ciupercilor Champignon in
de Ideideafaceri.roCultivarea ciupercilor Pleurotus pe lemn
de Ideideafaceri.roCultivarea ciupercilor Champignon in lazi
de Ideideafaceri.roAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit