Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultivarea ciupercilor Pleurotus in randul amatorilor!
Datorita specificului tehnologiei de cultura si posibilitatilor de procurare a componentelor amestecului celulozic, respectiv a substratului nutritiv, ciupercile Pleurotus sp. detin ponderea sub aspectul frecventei de cultivare in randul amatorilor.
In ultimii ani, numerosi cultivatori amatori au trecut la organizarea acestei culturi prin utilizarea diferitelor retete de amestec celulozic, unii dintre ei comunicandu-ne rezultatele. Astfel, in cazul folosirii unui amestec celulozic format din ciocalai de porumb, paie de grau, coji de floarea-soarelui si orz boabe, Varvara Silaghi din Vadul Crisului a obtinut o productie de peste 15 kg/mp, respectiv 18-19%.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultivatorii Valeriu Orcheanu din Piatra Neamt, Sarbu Ionescu din Bucuresti, Viorel Domsa din Cluj-Napoca, Stefan Finna din Tg. Secuiesc s.a. au obtinut o productie de 20% (kg ciuperci fata de amestecul celulozic insamantat, avand ca materie prima numai ciocalai de porumb in amestec cu orz boabe in proportie de 3%). Rezultate bune de productie a obtinut si Cornel Stefanescu din Bucuresti, folosind un amestec celulozic format din talaj de foioase, deseuri din hartie si bumbac.
Utilizarea rumegusului de foioase ca materie prima pentru formarea substratului nutritiv de catre Toma Badica din Timisoara si Nicolae Ambrus din Paltinis a favorizat obtinerea unor productii de ciuperci de peste 12%, raportat la greutatea materialului celulozic insamantat.
Alti cultivatori amatori, in special de la orase, Virgil Moldovan si Ana Mihail din Bucuresti s.a. au utilizat cu rezultate bune frunzele recoltate din parcuri.
Un cultivator consacrat, Nicolae Rusu din Bucuresti, a realizat un randament de productie de 25%, folosind in exclusivitate puzderia de in si canepa achizitionate de la Filatura si finisajul Balotesti.
Dupa dezinfectarea termica a amestecului celulozic, suplimentarea sa cu calciu si insamantare, acesta a fost repartizat diferit de catre cultivatori: in saci din polietilena dispusi pe stelaje, in ladite din lemn provenite de la citrice, in lazi confectionate din sarma de otel de 6 mm sau sub forma de coloane (tepuse) sau chiar in ghivece de flori cu diametrul de peste 15 cm. Foarte folosita in Franta este cultura in cilindri. In acest sens, se pregateste ...
>>>Cititi continuarea acestui capitol in ghidul "Cultivarea ciupercilor Pleurotus".
Articole conexe
Afaceri fara teren agricol: Profituri din ciuperci Pleurotus!
de Ilinca DobrescuAfaceri cu ciuperci Pleurotus - Obtinerea miceliului de ciuperci
de Ideideafaceri.roCultivarea ciupercilor Champignon in saci din polietilena
de Ideideafaceri.roCultivarea ciupercilor Champignon in
de Ideideafaceri.roAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit