Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea ciupercilor Pleurotus pe lemn

de Ideideafaceri.ro 20 Iun. 2012 12233
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea ciupercilor Pleurotus ofera rezultate excelenta si cand folosim tehnologia de cultura intensiva pe lemn. Pentru o reusita deplina in aceasta directie, se utilizeaza in special lemnul de esenta moale (plop, mesteacan, salcie, castan) care, prin textura sa, opune rezistenta mai mica la patrunderea sau impanzirea miceliului ciupercii in masa lemnoasa.

Daca se va folosi lemn de esenta tare (fag sau stejar), timpul de incubare a miceliului va fi prelungit, iar perioada de inceput a productiei va fi decalata comparativ cu esentele lemnoase moi. In aceasta situatie, esentele luminoase moi vor putea da productii de bureti inca din primul an, respectiv din anul inocularii lor cu miceliu. In natura nu a fost gasit Pleurotus din speciile curent cultivate pe salcam si pe brad, deci nu este recomandata folosirea acestor esente lemnoase.

S-a dovedit ca cel mai bun lemn pentru cultura ciupercii Pleurotus ostreatus il ofera plopul, salcia, carpenul, fagul; mai putin indicat este lemnul de anin si partial de stejar.

Pe lemne de esente tari, perioada de fructificare este mai lunga, respectiv de 4-5 ani, iar pe lemnele de esentemoi mai scurta, de 2-3 ani, insa cantitatea de ciuperci ce se va recolta va fi aceeasi.

Pentru aceasta cultura se alege lemn viu, taiat recent, neuscat, cu diametrul de 15-25 cm, care se dimensioneaza prin taiere in butuci cu lungimi de 30-40 cm. Kindt,W. /1990 recomanda lemnul de fag si plop, precum si pe cel de salcie si mesteacan. Lemnul va trebui sa fie proaspat, neatacat de alte ciuperci lignicole si taiat cu 12 saptamani inainte de folosire...


>>>Aflati toate detaliile referitoare la tehnologia de cultivare a ciupercilor Pleurotus pe lemn si nu numai, in cadrul ghidului realizat de un expert in domeniu , "Cultivarea ciupercilor Pleurotus".


Tags: cultivarea ciupercilor pleurotusciuperci pleurotuscultivarea ciupercilor pe lemn

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]