Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum decidem ce salarii platim angajatilor?

de Maria Nicutar 20 Iul. 2011 2984
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De foarte multe ori, nivelul salarial al anumitor angajati este incorect stabilit. De cele mai multe ori, angajatorul percepe aceasta situatie ca fiind in favoarea sa si a afacerii sale atunci cand balanta beneficiilor este sub nivelul presupus de piata si de asteptarile angajatului. In fapt, aceasta este una dintre cele mai mari greseli si se transforma intr-un ciclu de probleme pentru intreaga afacere.

Un angajat prost platit nu va fi unul multumit si nici unul motivat sa isi ofere activitatea la un nivel maxim al performantelor. Daca angajatorii doresc eficienta, rapiditate, proactivitate si restul calitatilor, abilitatilor si competentelor la un nivel optim pentru dezvoltarea afacerii lor, va trebui sa se plateasca un pret corect.

Angajatul care nu este platit conform unei balante bune se va orienta catre concurenta si isi va lua cu sine tot bagajul informational si al competentelor, bagaj indispensabil, uneori, pentru afacerile pe care le paraseste.

Primul pas pe care un angajator trebuie sa il faca este sa stabileasca foarte clar care sunt atributiile angajatului in firma, care sunt responsabilitatile si ce marja de succes i se datoreaza membrului respectiv. Cu cat vorbim despre un angajat care ocupa o pozitie cheie mai puternica, cu atat va trebui sa investiti mai multi bani in salarizarea sa.

Simpla perceptie nu este de ajuns. Cercetati piata si alcatuiti o lista de salarizari conform pozitiei pentru care va interesati. Sa spunem ca doriti sa stiti cu cat sa va platiti un angajat de pe postul de manager de produs. Interesati-va si obtineti mai multe cifre din tabara competitorilor dvs celor mai apropiati. Stabiliti clar care sunt diferentele de atributii si responsabilitati si reformati cel mai potrivit salariu.

O alta metoda viabila este sa cereti ajutorul unei agentii de recrutare. Acestia lucreaza strict in acest domeniu, al recrutarilor si plasarilor de candidati si sunt unitati abilitate sa va dea o cifra corecta.

O ultima metoda, insa nu putin importanta este sa intrebati si candidatul in persoana. Faptul ca va cere un salariu mai mare si va fi capabil sa isi argumenteze pretentia se poate dovedi cel mai bun lucru pentru firma. Veti sti de la bun inceput ce nivel al asteptarilor detine, ce salariu il va motiva si care vor fi expectantele sale de viitor in firma.




Tags: salarizareangajatisalariu angajatisalariu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Taxe salariu: Cat platesti la stat daca ai angajati

de Bianca Tila
26 Ian 2024
Ca viitor antreprenor trebuie sa iei in vedere taxele salariale pentru viitorii tai angajati. O recomandare din partea noastra este ca in momentul...

Angajatii Google critica chatbot-ul companiei

de Bianca Tila
20 Apr 2023
Compania a primit un feedback negativ din partea angajatilor cu privire la chatbot-ul lansat recent. Angajatii companiei care au lucrat cu...

Disney concediaza 7.000 de angajati

de Bianca Tila
28 Mar 2023
Saptamana aceasta, Disney va incepe disponibilizarile, in prima din trei runde de concedieri care vor avea loc inainte de inceputul verii. Rezultatul...

Telemunca, inca un concept strain pentru angajatii din Romania

de Florin Amariei
29 Oct 2021
Desi contextul epidemiologic impune prioritizarea muncii de la domiciliu, un sondaj releva ca telemunca ramane un concept strain pentru angajatii din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]