Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti deschizi o afacere cu melci?

de Horatiu Ticau 08 Dec. 2014 4218
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere in care investitia initiala este mica, daca tinem cont de costurile necesare construirii unei ferme zootehnice.

Cu aproximativ 10.000 de euro iti poti deschide propria ferma, iar banii pot fi recuperati in primii 3 ani.

Primul pas este achizitionarea terenului. In general, un teren de cel putin 2.000-2.500 de metri patrati este suficient. Cand achizitionati terenul trebuie sa aveti in vedere urmatoarele doua aspecte foarte importante: accesul la apa sau distanta pana la cea mai apropiata sursa de apa si clima din zona respectiva.

Cele mai mari pericole pentru un melc s-au dovedit a fi reprezentate de seceta si de gerurile grele de pe timpul iernii. Dupa achizitionarea terenului urmeaza pregatirea acestuia pentru melcii ce urmeaza a fi adusi: amenajarea, aratul, parcelatul si semanatul.

Acestea presupun imprejmuirea cu plasa protectoare a zonelor in care urmeaza sa creasca melcii (pentru a preintampina iesirea lor), semanarea hranei pentru melci si construirea unei instalatii de apa.

Semanatul reprezinta o prima parte importanta din procesul de obtinere a melcilor. Perioada potrivita pentru semanat este februarie, acesta fiind recomandat a se face in aceasta luna pentru a putea obtine pana in aprilie vegetatia care sa ofere hrana si protectie melcilor.

Cand alegeti plantele ce urmeaza a fi insamantate si crescute trebuie sa aveti in vedere aspecte precum: alimentatia adecvata si suficienta, protectia de razele soarelui si posibilitatea melcilor de a se catara pe acestea atunci cand umiditatea solului este excesiv de mare. Printe cele mai utilizate plante sunt: rapita de ulei, varza, sfecla, trifoiul sau floarea-soarelui.

Un alt aspect important este sistemul de irigare. Melcul trebuie sa aiba intotdeauna apa, lipsa acesteia sau seceta dovedindu-se una din principalele cauze ale falimentului multor ferme romanesti. In functie de locatia terenului, acesta poate ajunge chiar si la cateva mii de euro.

Pretul pentru un kilogram de melc variaza de la 1,5 euro/kg, ajungand si pana la 5 euro/kg. Acesta poate varia in functie de tipul de melc cumparat sau in functie de distribuitor. Speciile intalnite in tara noastra sunt: Helix Pomatia, Helix Lucorum, Helix Aspersa. Toate aceste activitati au loc in primul an de la infiintare.

Unul dintre crescatorii de melci care a trecut peste efectele crizei ne povesteste cum a luat ferma nastere si care au fost cele mai greu de trecut obstacole.

Incet, dar sigur

Ferma a luat nastere acum 3 ani, in 2006. La inceput, numarul de asociati a fost de 3. Primul pas a fost trecut usor: unul dintre asociati
avea un teren langa Brasov, cu o suprafata de 1 hectar. Acesta a devenit locul in care a luat nastere activitatea.

Cel mai greu obstacol a fost construirea unui sistem de alimentare cu apa. Din cauza distantei mari pana la cea mai apropiata sursa de apa, a fost necesara construirea unei conducte lungi de un 1 km pentru a putea asigura nevoia de apa.



Tags: afacereafacerifermaferma de melcimelci

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Declin in afaceri: Serviciile de piata pierd teren

de Bianca Tila
29 Ian 2025
In primele 11 luni ale anului 2024, afacerile rezultate din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor au inregistrat scaderi cu...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in 2024

de Bianca Tila
23 Ian 2025
Cifra de afaceri din industrie, pe total piata interna si piata externa, a inregistrat in termeni nominali cu 5,3%, in perioada 1 ianuarie - 30...

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni

de Bianca Tila
05 Dec 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 8,7%, ca serie bruta, in primele zece luni ale acestui an, fata de...

Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an

de Bianca Tila
26 Nov 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi, in primele noua luni din acest an, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]