Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum pregatim spatiul pentru cultivarea ciupercilor Champignon?
Pregatirea localului pentru cultivarea ciupercilor Champignon se face inaintea fiecarui ciclu de productie, mijloacele fiind determinate de sistemul tehnologic aplicat. In toate cazurile, se vor indeparta cu grija resturile culturii anterioare si se va executa igienizarea si dezinfectarea spatiilor de cultura.
In culturile clasic-sezoniere se poate aplica prin pulverizare o solutie cu mare eficacitate. Seamesteca bine in apa: 40 g piatra vanata, 30 ml formol si 1,5 litri lapte de var – pentru 15 litri de
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Propriul meu plan de afaceri
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
solutie (folosind o pompa tip Vermorel). Se stropesc bine peretii si pardoseala localului.
La nevoie, se repeta operatiunea. Ulterior, la cateva zile se intervine si cu un insecticid ca Sinoratox 35 CE sau Diazol 60 EC, aplicat ca sol 0,15%. O alta varianta pentru pardoseli este spalarea cu solutie de soda caustica, in concentratie de 2-5% (Atentie! Intotdeauna puneti soda in apa, nu turnati apa peste soda!)
Atentie la modul in care se lucreaza cu toate aceste substante si la masurile de protectie a personalului care efectueaza lucrarile!
In ciupercariile intensive se aplica metoda dezinfectarii termice a camerelor de productie: se introduce abur in vederea realizarii unei temperaturi de 70oC, mentinuta timp de 12 ore.
Exista insa numeroase ciupercarii intensive fara sursa de abur, precum si altele care, prin natura materialelor de constructie, nu pot fi supuse tratamentului termic. Un astfel de caz este cel al localurilor tip tunel (solar) acoperit cu plastic: nu se poate face dezinfectarea lor cu abur; in schimb, se folosesc dezinfectanti chimici.
In acest scop sunt utilizate produse dezinfectante precum formaldehida (sol. 2 - 5%) sau unele substante fenolice ca Sudol, Vesfene (D-39), Environ sau similare, prin pulverizare (sol. 2-3%) peste cultura veche, inainte de golirea localului. Apoi se poate gaza tunelul folosind tot formaldehida, respectiv ...
>>>Aflati continuarea acestui capitol in cadrul ghidului "Cultivarea ciupercilor Champignon".
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit