Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum pregatim spatiul pentru cultivarea ciupercilor Champignon?
19 Iun. 2012
7943

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Pregatirea localului pentru cultivarea ciupercilor Champignon se face inaintea fiecarui ciclu de productie, mijloacele fiind determinate de sistemul tehnologic aplicat. In toate cazurile, se vor indeparta cu grija resturile culturii anterioare si se va executa igienizarea si dezinfectarea spatiilor de cultura.
In culturile clasic-sezoniere se poate aplica prin pulverizare o solutie cu mare eficacitate. Seamesteca bine in apa: 40 g piatra vanata, 30 ml formol si 1,5 litri lapte de var – pentru 15 litri de

Cultura castravetelui anti-diabet

Cultivarea plantei cu 5 arome

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
solutie (folosind o pompa tip Vermorel). Se stropesc bine peretii si pardoseala localului.
La nevoie, se repeta operatiunea. Ulterior, la cateva zile se intervine si cu un insecticid ca Sinoratox 35 CE sau Diazol 60 EC, aplicat ca sol 0,15%. O alta varianta pentru pardoseli este spalarea cu solutie de soda caustica, in concentratie de 2-5% (Atentie! Intotdeauna puneti soda in apa, nu turnati apa peste soda!)
Atentie la modul in care se lucreaza cu toate aceste substante si la masurile de protectie a personalului care efectueaza lucrarile!
In ciupercariile intensive se aplica metoda dezinfectarii termice a camerelor de productie: se introduce abur in vederea realizarii unei temperaturi de 70oC, mentinuta timp de 12 ore.
Exista insa numeroase ciupercarii intensive fara sursa de abur, precum si altele care, prin natura materialelor de constructie, nu pot fi supuse tratamentului termic. Un astfel de caz este cel al localurilor tip tunel (solar) acoperit cu plastic: nu se poate face dezinfectarea lor cu abur; in schimb, se folosesc dezinfectanti chimici.
In acest scop sunt utilizate produse dezinfectante precum formaldehida (sol. 2 - 5%) sau unele substante fenolice ca Sudol, Vesfene (D-39), Environ sau similare, prin pulverizare (sol. 2-3%) peste cultura veche, inainte de golirea localului. Apoi se poate gaza tunelul folosind tot formaldehida, respectiv ...
>>>Aflati continuarea acestui capitol in cadrul ghidului "Cultivarea ciupercilor Champignon".
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 4.21 din 5 - 7 voturi.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- 17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghid!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!