Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci trecerea de la angajat la antreprenor in pasi simplu de urmat!

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Suntem angajati si acest lucru nu ne mai ofera, de multe ori si in cazul multor persoane, satisfactii considerabile. La aceasta categorie punem si salariile, si mediul de lucru si conditiile in care ne vedem dezvoltandu-ne din punct de vedere profesional. Este o situatie in care se regasesc numeroase persoane si multe se vor orienta catre alte locuri de munca, in conditiile in care altii se vor orienta catre initierea unei afaceri profitabile.

Dar cum facem trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor? Iata cum:

1. Ne evaluam motivele pentru care dorim sa devenim oameni de afaceri. Se poate sa nu ne mai convina nivelul salarial si sa putem sa ne orientam catre alt loc de munca sau poate fi timpul pentru o cerere de promovare. In cazul in care aceste doua solutii nu devin viabile, cea mai buna oportunitate de a castiga venituri mai solide poate fi o afacere personala.

Cu toate acestea, expertii din mediul business ne recomanda sa nu intram in afaceri doar din dorinta de a obtine profituri, ci sa incercam sa conturam o viziune mai ampla, o viziune bazata pe obiective care sa exceada culoarea banilor.

2. Stabilim ce posibilitati avem la indemana pentru a incepe o afacere. Stabiliti care este capitalul pe care il aveti la dispozitie, programul de lucru pe care doriti sa il detineti pentru a va transforma ideile de afaceri in afaceri profitabile, necesitatile de expertiza si specializari samd. Apoi stabiliti care sunt sansele de acces la mediul de afaceri si care sunt ideile de afaceri care vi se potrivesc.

3. Nu renuntam la locul actual de munca pentru a intra in afaceri. Aceasta este recomandarea oricarui expert in mediul business. Nu uitati ca nimeni nu ne garanteaza ca ideile noastre de afaceri se vor dovedi un succes imediat sau macar unul lent. Se prea poate sa investim intr-un proiect si sa nu cunoastem linia dorita de profit.

4. Cautam sa facem o trecere lina de la statutul de angajat la cel de antreprenor. Putem sa ne folosim timpul liber, weekend-urile sau concediile pentru a ne materializa ideile de afaceri. Putem sa cautam posibilitati de a ne pune in practica ideile de afaceri in freelancing in domeniul nostru de referinta. De asemenea, totul trebuie sa se petreaca la scara mica, prin intermediul unor idei de afaceri mici si cu bani putini, idei care presupun riscuri mai reduse.


Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceririscuri reduse afaceriloc de munca afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]