Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti deschizi o firma de catering si ce trebuie sa ai in vedere pentru a avea profit

de Andrioae Ruxandra 28 Iul. 2014 15125
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere de catering va fi intotdeauna profitabila, pentru ca oamenii nu au timp sa se ocupe de gatitul special pentru evenimente sau petreceri, fiindu-le mult mai la indemana sa plateasca pentru alcatuirea meniurilor. Costul inceperii unei afaceri de catering depinde de dimensiunile afacerii tale si de serviciile pe care vrei sa le oferi. Orice afacere necesita un capital de investitie, dar pentru a fi la curent cu tot ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti deschide o firma de catering, mai jos ai cateva idei dupa care sa te ghidezi:

1. Inchirierea locatiei
Ai nevoie de un spatiu larg, care sa aiba o bucatarie la fel de spatioasa pentru prepararea si ambalarea mancarii. Ai nevoie de un aviz sanitar potrivit caruia mediul in care gatesti si mancarea pe care le-o servesti oamenilor sunt complet igienice si ca nu exista vreo problema. Poti gati si din propria ta bucatarie daca iti permiti, dar este mai indicat sa inchiriezi o locatie care sa fie destinata exclusiv afacerii tale.
 
2. Obtinerea licentelor 
Trebuie sa obtii o licenta de functionare a afacerii, ceea ce inseamna si inregistrarea acesteia.
 
3. Ajutorul angajatilor
Va trebui sa iti platesti si personalul care te va ajuta sa iti desfasori afacerea, asadar va trebui sa platesti salarii si toate asigurarile.
 
4. Marketing
Este un aspect pe care foarte multi antreprenori il ignora. Este foarte important sa iti faci reclama si sa iti simplifici modul de desfasurare a afacerii, pentru ca o promovare buna inseamna si un profit pe masura.
 
5. Asigurarea 
Reprezinta alt cost pe care trebuie sa-l iei in calcul, pentru ca trebuie sa ai asigurare, chiar daca ti se pare lipsit de sens.
 
6. Echipamentul
Contine ustensile de bucatarie, masini de gatit, frigidere si echipament special pentru catering. Costurile vor fi mari, dar daca nu-ti permiti sa le achizitionezi deocamdata, le poti inchiria.
 
7. Mancarea si bautura
Pe langa mancare, poti servi si bautura in cadrul meniurilor cerute de clienti. Unele dintre ele contin ierburi, conservanti si alcool. Daca vrei sa vinzi si alcool, trebuie sa ai un aviz de vanzare a alcoolului.
 
8. Instruirea
Aceasta afacere ti se potriveste daca iti place sa gatesti si nu ti se pare obositor sa creezi meniuri. Experienta in bucatarie reprezinta un beneficiu major, dar ar fi indicat sa ai niste cursuri de gatit la activ.
 
9. Timpul
Trebuie sa stii ca este nevoie de timp si de energie pentru a-ti dezvolta afacerea asa cum trebuie. Sentimentul ca la sfarsitul zilei intreaga ta munca a fost apreciata de cineva, va fi imbucurator si te va motiva sa continui cu aceeasi perseverenta.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afacericateringafaceri cateringafaceri profitabileafaceri miciidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

S-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro

de Bianca Tila
08 Oct 2024
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul companiilor romanesti. In competitia pentru primele 10 pozitii au intrat...

INS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024

de Bianca Tila
26 Sep 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a afisat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]