de Andrioae Ruxandra
13 Iul. 2014
3277
Ferestrele locuintelor (sau masinilor) servesc mai multor scopuri. Ele ofera lumina, aer si uneori umbra, dar se intampla ca lumina din abundenta sa fie deranjanta vizual si sa permita caldurii sa dea buzna in interiorul locuintei. Poate sa para o afacere ciudata, dar acoperirea ferestrelor rezolva nevoile celor care vor mai multa intimitate si mai putina caldura.
Procedura este simpla: un material fin din plastic, insesizabil din exterior, acopera total sau partial portiunile ferestrei, conform cererii clientului. Exista doua tipuri de "acoperire" a geamurilor: cele ale locuintelor si cele ale automobilelor.
Primul serviciu implica acoperirea ferestrelor in zone precum sufrageria sau dormitorul, astfel incat lumina si caldura sa fie tinute la distanta, in timp ce al doilea se refera la momentul in care masina este parcata afara, pe strada, la o temperatura destul de ridicata. Nimanui nu ii place sa se urce in masina la 40 de grade, asadar aceasta "imbunatatire" este binevenita.
Desi unele masini pot avea din fabrica acest tip de geamuri fumurii, unele nu au, asadar clientii mai sensibili la lumina si la caldura vor apela cu siguranta la serviciul tau.
De ce este cautat acest tip de afacere?
Multi oameni au geamurile "imbracate" sau "acoperite" dintr-un numar variat de motive. Unele dintre ele sunt:
• Intimitatea: mai ales in ceea ce priveste locuintele, oamenilor nu le place ca cineva sa fie curios in legatura cu ceea ce se intampla inauntru.
• Protectia impotriva ultravioletelor: geamurile protejate in acest fel sunt folosite si pentru a preveni patrunderea razelor ultra-violete in locuinta sau in masina. Stim ca aceste raze sunt periculoase pentru organism.
• Indepartarea caldurii: cand vara sunt perioade da canicula, un geam captusit poate alunga caldura prin impiedicarea luminii sa patrunda.
Aceasta tehnica de colantare a geamurilor este simpla si o poti deprinde usor, pentru ca exista materiale pe care le poti studia. In principiu, este simplu: cu ajutorul unei folii de plastic vei acoperi suprafata pe care vrei sa o imbraci, apoi vei decupa cu exactitate, in functie de forma ferestrei/geamurilor masinii.
Inainte de asta, trebuie sa speli bine suprafata respectiva. Folia de plastic este mai degraba un autocolant special, care se gaseste de obicei in magazinele cu accesorii pentru masini.
Dupa ce aplici folia, trebuie sa netezesti suprafata astfel incat sa nu fie deloc evident ca geamul tau este acoperit cu ceva. Ai nevoie si de o solutie speciala pentru a grabi uscarea foliei, asa ca va trebui sa astepti putin. Ca instrumente, ai nevoie de lame folosite la barbierit, un cutit mai flexibil, stergator si de un razuitor pentru netezire.
In functie de timpul si de investitia acordate, afacerea poate prinde "aripi" in cateva saptamani, pentru ca ideal ar fi sa ai un spatiu al tau dotat cu cele necesare. Daca ai un garaj, il poti folosi, daca nu, va trebui sa inchiriezi ceva, ceea ce inseamna timp si bani. In cazul in care nu esti pregatit, poti onora tu pentru inceput comenzile, deplasandu-te la domiciliul clientului.
Este important ca reclama ta sa fie facuta pe baza multumirii clientilor, dar asta nu inseamna ca nu vei lasa flyere in service-uri auto, in vopsitorii sau chiar in magazine specializate. Sigur ca nu va face nimeni asta pro bono, deci poti oferi un procent cat de mic din venitul tau de inceput. Plus ca internetul este cea mai buna sursa de promovare, indiferent ce afacere ai.
Ar fi indicat sa te interesezi daca legea permite sau nu ca masinile sa aiba geamuri acoperite, pentru ca se spune ca politistii nu mai pot deosebi masinile obisnuite de cele ale infractorilor. Ar trebui sa vezi daca nu cumva exista vreun impediment si, de asemenea, sa te interesezi de modul in care poti avea o licenta pentru a detine afacerea in mod legal.
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
Tags: afacereafacere ferestrecolantari ferestrecolantari geamuri autoidei de afaceri