Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti alegi partenerul de afaceri potrivit?

de Octavian Dinu 07 Ian. 2015 3696
3.75 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca si relatiile romantice, parteneriatele in afaceri se pot dovedi a fi usor complicate, iar conform statisticilor, sunt menite sa esueze in cele mai multe cazuri.

Insa o relatie de business bine stabilita si care functioneaza cu adevarat va poate ajuta atat pe dumneavoastra, cat si pe parteneri, sa beneficiati de rezultate pozitive mult mai usor si mult mai rapid.

Va recomand astfel urmatoarele cinci sfaturi:

1. Optati pentru aceleasi obiceiuri de munca.
Este important ca un parteneriat sa fie egal pentru ambele parti, in special in ce priveste stilul, modul si programul de lucru. Daca dumneavoastra lucrati de la ora 6 dimineata la 9 seara, iar asociatul se prezinta la munca dupa ora 5 dupa amiaza, se vor isca in cele din urma ceva probleme.

2. Stabilitate financiara si emotionala.
Desi poate parea o violare a intimitatii, este necesar sa fiti mereu la curent cu situatia financiara a potentialilor parteneri de afacere.
Cercetati daca au nevoie de salariu in cel mai scurt timp sau cat timp se pot sustine daca se apropie zile negre. Cineva care se afla intr-o situatie financiara precara ar putea fi dispus sa sacrifice un succes realizat pe termen lung, in favoarea unor castiguri mai rapide.

3. Abilitati complementare.
4.Nu optati niciodata pentru un partener care poseda aceleasi aptitudini cu dumneavoastra. Acesta trebuie sa va completeze acolo unde aveti lipsuri, si nu sa va imite ideile in oglinda. Scopul final este de a gasi pe cineva care sa dispuna de abilitati si competențe de care dumneavoastra aveti nevoie pentru a intemeia o echipa solida si perfecta.

4. O viziune comuna.
Este usor sa va intelegeti bine la inceput, dar cum ramane cu obiectivele pe termen lung ale afacerii? Este necesar sa va asigurati ca viitorul pe care dumnevoastra il vizualizati corespunde cu idealurile asociatului.

5. Incredere.
Cele mai de succes relatii de afaceri sunt stabilite pe o fundatie de incredere, iar totul devine putin mai complicat atunci cand intervine problema propriului buzunar.

Daca nu-i puteti incredinta asociatului dumneavoastra, dupa cum e vorba, primul nascut, cardul de credit sau cheia de la casa, ar fi indicat sa va retrageti cat mai repede din parteneriat. Aveti permanent in vedere ca un parteneriat necesita lucru constant, de aceea va recomand sa tineti cont de aceste sfaturi inainte de a investi bani si energie in lansarea propriei afaceri.


Tags: afaceripartener de afaceriafacereasociat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]