Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa-ti ingrijesti gradina ecologica cu extracte de plante si macerate
Pentru a avea rezultate bune prin utilizarea produselor fito-farmaceutice naturale, trebuie retinute cateva reguli generale:
- cele mai bune rezultate se obtin atunci cand produsele sunt proaspat preparate din plante verzi sau din plante uscate corespunzator (la umbra, in curent de aer, in mod natural, fara praf sau alte impuritati din mediu);Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cresterea prepelitelor japoneze
- produsele naturale din plante, preparate asa cum am descris anterior nu se combina (amesteca) intre ele in vederea complexarii tratamentelor. Se pot face si amestecuri, dar numai atunci cand sunt recomandate anume si cand le-am verificat in propria ferma;
- pentru pregatirea solutiilor cea mai buna apa este cea de ploaie;
- tratamentele, in special cele insecticide, trebuie sa se faca la aparitia daunatorului, si nu atunci cand atacul a atins dimensiuni maxime si devine greu de controlat;
- asa cum s-a mai amintit, pentru pregatirea solutiilor nu se folosesc recipienti metalici sau unelte metalice pentru amestecat.
Totul despre agricultura ecologica si chiar si despre cele 44 de legume pe care le puteti cultiva cu usurinta pe terenul dvs>>>>
Produsele se vor pregati numai in butoaie din lemn sau in recipienti din material plastic, folosindu-se pentru amestec de asemenea lopeti din lemn.
Chiar daca produsele fitofarmaceutice naturale, precum si solutiile minerale utilizate in agricultura, nu sunt practic toxice pentru om, nu trebuie neglijate regulile de protectie a muncii privind evitarea ingerarii sau aspirarii solutiilor utilizate, precum si a contactului
cu ochii sau cu pielea. Este bine sa se poarte o masca usoara de tifon sau hartie filtranta, precum si manusi si sorturi de protectie.
Maceratele de plante (purin) – se pregatesc in cantitati mai mari, putand sa se pastreze 2-3 luni, in vase din lemn sau material plastic cu capacitatea de 50-60 l. Se introduce materia prima bine maruntita, peste aceasta se adauga apa pana o acopera.
Vasele de fermentat ie se pastreaza in locuri insorite, la adapost de precipitatii, continutul se amesteca de cateva ori pe zi timp de 2-3 saptamani. Dupa acest interval, in care amestecul fermenteaza si in care zeama capata o culoare inchisa, totul se filtreaza si se pastreaza in recipienti corespunzatori din sticla sau mase plastice cu posibilitati de inchidere ermetica.
Maceratul fermentat de urzica
10 kg de planta proaspata sau 2 kg de planta uscata de urzica se introduc intr-un saculet de tifon care se pune intr-un butoi din lemn sau din plastic si peste care se adauga 100 l de apa de ploaie.
Vasul se acopera si timp de 10-15 zile se agita zilnic pana se constata ca lichidul se inchide la culoare si nu mai spumeaza.
Diluat in proportie de 10%, se poate utiliza ca stimulent al cresterii plantelor, prin udarea acestora la radacina. Introducand in acest lichid ghivece cu plante ornamentale sau rasaduri, se poate combate ofilirea acestora.
Diluat in proportie de 5%, acest macerat se poate aplica tot timpul anului prin stropiri pe planta, ca stimulator al cresterii. Cu aceasta solutie se poate combate cloroza la pomi si la vie, tratand inainte de desfacerea mugurilor.
Totul despre agricultura ecologica si chiar si despre cele 44 de legume pe care le puteti cultiva cu usurinta pe terenul dvs >>>>
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
5 tipuri de trandafiri de gradina cu care poti face afaceri profitabile
de Teo ManoleCum sa obtii productii mari si naturale de legume, fructe si flori in sere ecologice?
de Zenobia BadescuAfaceri profitabile: Cum poti confectiona mobila pentru casa si gradina cu costuri minime!
de Ilinca DobrescuAfaceri profitabile si de viitor - Cultiva legume BIO!
de Adela SimonescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit