Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum trebuie detinatorii de afaceri sa faca donatii si actiuni de caritate?

de Victor Oancea 04 Iul. 2011 4253
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o intrebare care probabil ca va pune multe semne de intrebare. Multi vor spune ca pur si simplu alegi o institutie sau o organizatie si dai o suma de bani fara sa astepti nimic in schimb. Informatia aceasta este partial adevarata. In mare nu astepti mult in schimb, dar sunt cateva elemente definitorii care trebuie sa te determine sa faci o donatie si sa alegi cui.

In primul rand, multi oameni de afaceri intreprind actiuni caritabile din dorinta de a aduce un plus unei categorii defavorizate de persoane, pentru a ajuta o alta afacere, pentru a consolida un proiect samd. Este adevarat.

Apoi mai exista o categorie de oameni de afaceri care dau pentru a primi. Ce au de primit? Este simplu. Publicitatea de care beneficiaza in schimbul donatiilor varsate in conturile beneficiarilor le va spori nivelul vanzarilor, uneori la o scara extrema.

In acelasi timp, imaginea lor va prinde contururi mult mai favorabile iar reputatia lor se va consolida in ochii tuturor consumatorilor. Pot castiga contracte mai multe si mai importante cu alte afaceri, pot castiga credibilitate mare in domeniul in care activeaza si apar ca niste companii-inger, care lucreaza in beneficiul total al consumatorilor.

Problema care trebuie discutata, totusi, este cui dam bani? Ei bine, aici trebui investit putin timp pentru prospectarea posibilitatilor de a face donatii si companiile, firmele, institutiile samd, care sunt cele mai pretabile pentru a primi o donatie din partea afacerii pe care o detinem. Tineti cont ca donatiile nu se fac numai sub forma banilor, ci si sub forma de produse.

Cu alte cuvinte, daca detineti o firma de comercializare de calculatoare va puteti implica intr-un proiect de sponsorizare sau donare de echipament pentru dotarea sau moternizarea unui laborator de informatica dintr-un liceu, dintr-o facultate samd.

Iata cum, orice afacere se poate implica in donatii si actiuni caritabile prin oferirea produselor proprii. Este o scurgere de capital, insa in momentul in care va alegeti directia potrivita care se asociaza cel mai bine cu afacerea dvs, veti beneficia de rezultate optime.

Intotdeauna afacerile prospere vor functiona corect atunci cand dau bani in mod inteligent, cand investesc in institutii sau proiecte care merita si prezinta oportunitati de dezvoltare, astfel incat sa creeze schimbari benefice, rezultate bune si un impact puternic.




Tags: afaceri donatiiactiuni de caritateactiuni caritabileafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni

de Bianca Tila
05 Dec 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 8,7%, ca serie bruta, in primele zece luni ale acestui an, fata de...

Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an

de Bianca Tila
26 Nov 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi, in primele noua luni din acest an, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023,...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]