Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cumparaturile digitale in Europa afiseaza cresteri

de Bianca Tila 10 Oct. 2024 12
Cumparaturile digitale in Europa afiseaza cresteri
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In acest an, numarul cumparaturilor online creste in Europa. Platformele low-cost precum Temu, detinuta de PDD Holdings, sporesc concurenta.

Puterea de cumparare a fost afectata de inflatie. De asemenea, inflatia a contribuit la cresterea rapida a platformelor online care vand produse ieftine. In SUA, gospodariile cu venituri mici si-au crescut cheltuielile online mai mult decat alte grupuri, conform cercetarii Bank of America. Aceasta tendinta indica o concurenta mai mare a preturilor online in trimestrul critic de vacanta.
 
In comertul eletronic, cifra de afaceri din Europa este asteptata sa atinga 958 miliarde de euro in acest an, comparativ cu 887 miliarde de euro in 2023, o crestere de 8%, sau 5% in termeni ajustati la inflatie, conform raportului Ecommerce Europe, care acopera 38 de tari din regiune, inclusiv Marea Britanie.
 
In conditiile in care estimarile se indeplinesc, anul curent ar putea fi primul an din 2021 in care cifra de afaceri din comertul electronic este in crestere. Cumparatorii au luat in calcul preturile mai mari, ceea ce i-a determinat sa achizitioneze mai putin si sa treaca la articole mai ieftine.
 
"Nu ne-am intors la nivelul de incredere a consumatorilor de dinainte de criza inflatiei, dar nu suntem departe. Ajungem la o noua normalitate, care este putin mai pesimista decat vechea normalitate", a declarat Anton Delbarre, economist sef la asociatia de retail EuroCommerce.
 
In ceea ce priveste Danemarca, Finlanda si Germania, liderii asociatiilor de comert electronic din aceste tari au declarat ca platformele online chineze cresc concurenta pentru jucatorii locali.
 
"Consumatorii germani au apelat la bunuri chinezesti ieftine", a declarat Martin Gross-Albenhausen, director general adjunct al asociatiei germane de comert electronic BEVH.
 
Companiile precum Temu creeaza cocurenta neloiala, avand in vedere ca in Europa vand produse fara sa respecte aceleasi reglementari pe care trebuie sa le respecte magazinele online daneze, conform sefului departamentului de comert electronic la Camera de Comert Daneza, Niels Ralund.
 
Astfel, un reprezentant Temu a declarat ca afacerea ia in serios respectara legilor si reglementarilor locale. In plus, se angajeaza sa sprijine afacerile locale, invitand comerciantii din Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Spania sa se alature platformei sale.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: concurenta neloialatemucumparaturi online

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Consiliul Concurentei suspecteaza Sun Wave Pharma SRL de concurenta neloiala

de Bianca Tila
22 Iul 2024
Consiliul Concurentei a efecuat o inspectie inopinata la sediul Sun Wave Pharma SRL, in cadrul cercetarii aprofundate ce vizeaza posibila incalcare a...

Mega Image initiaza sistemul de livrari la domiciliu!

de Adela Simonescu
17 Iul 2014
Marele retailer introduce un nou serviciu de livrari, serviciu adresat clientilor din Bucuresti si Ilfov. Dupa decizia de a deschide magazinul...

Cat ne mai costa concurenta neloiala? 5 ani de inchisoare!

de Maria Nicutar
08 Ian 2012
Conform unui proiect al Consiliului Concurentei, actele de concurenta neloiala vor fi pedepsite mult mai aspru ca pana acum. Actiunile de divulgare,...

Ecosistemul viperelor

de Zenobia Badescu
20 Dec 2011
Cresterea viperelor pentru venin a devenit o activitate banoasa in intreaga lume. Industria farmaceutica si cea cosmetica beneficiaza din plin de pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]