Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Disney concediaza 7.000 de angajati

de Bianca Tila 28 Mar. 2023 80
Disney concediaza 7.000 de angajati
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Saptamana aceasta, Disney va incepe disponibilizarile, in prima din trei runde de concedieri care vor avea loc inainte de inceputul verii. Rezultatul acestora va fi eliminarea a aproximativ 7.000 de locuri de munca, conform unui memoriu trimis de directorul executiv Bob Iger angajatilor, transmite CNBC.

Compania face aceste restructurari pentru a reduce cheltuielile corporative si de stimulare a fluxului de numerar liber. De asemenea, luna trecuta, Disney a declarat ca intentioneaza sa reduca costurile cu 5,5 miliarde de dolari, inclusiv 3 miliarde de dolari in cheltuieli pentru continut.
 
"Saptamana aceasta, incepem sa notificam angajatii ale caror pozitii sunt afectate de reducerile fortei de munca ale companiei", a scris Iger in nota sa, care a fost obtinuta de CNBC. 
 
Initial, concedierile au fost anuntate in februarie.
 
"Liderii vor comunica stirile direct primului grup de angajati afectati in urmatoarele patru zile. O a doua runda, mai mare, de notificari va avea loc in aprilie, cu alte cateva mii de reduceri de personal si ne asteptam sa incepem runda finala de notificari inainte de inceputul verii, pentru a atinge obiectivul nostru de 7.000 de locuri de munca", a spus Iger.
 
De asemenea, compania urmeaza exemplul Warner Bros. Discovery si al altor companii media traditionale. Disney a mentionat ca afacerea sa de streaming, condusa de Disney+, Hulu si ESPN+, va inceta sa mai piarda bani in 2024.
 
In acest an, actiunile Disney au inregistrat cresteri cu aproximativ 8%, dupa ce au scazut cu 44% anul trecut.
 
"Am luat decizia dificila de a ne reduce forta de munca totala cu aproximativ 7.000 de locuri de munca, ca parte a unei realinieri strategice a companiei, inclusiv masuri importante de economisire a costurilor, necesare pentru a crea o abordare mai eficienta, coordonata si mai eficienta a afacerii noastre.
 
Pentru angajatii nostri care nu sunt afectati, vreau sa recunosc ca vor exista, fara indoiala, provocari, pe masura ce continuam sa construim structurile si functiile care ne vor permite sa avem succes in continuare", a scris Iger.
 
Iger a reorganizat compania, de cand s-a intors ca CEO, si a recunoscut ca ar lua in considerare vanzarea Hulu. Compania va organiza adunarea anuala a actionarilor pe 3 aprilie.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: disneydisney+concedieriflux de numerarcheltuieli corporativehuluespn+

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Actiunile Disney au crescut cu 12%. Compania a semnat acorduri majore cu Epic Games si Taylor Swift

de Bianca Tila
09 Feb 2024
Actiunile Disney au inregistrat cresteri de 12%, dupa castigurile companiei din primul trimestru fiscal care au depasit estimarile si anuntarea unei...

Amazon pregateste o noua runda de concedieri

de Bianca Tila
15 Nov 2023
Amazon va disponibiliza peste 180 de angajati de la divizia de jocuri video. Compania va renunta la anumite parti ale afacerii care se...

Disney plateste 8,6 miliarde de dolari pentru a finaliza cumpararea Hulu

de Bianca Tila
02 Nov 2023
Disney intentioneaza sa cumpere o treime din actiunile platformei de streaming pentru 8,6 miliarde de dolari de la NBC Universal. Disney este deja...

Disney Plus scumpeste abonamentul in Romania. Ce modificari face gigantul american?

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Disney+ a anuntat ca va majora pretul abonamentului pentru clientii din Romania. Anuntul a fost facut intr-un comunicat de presa publicat pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]