Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosar de afaceri - Cum sa-ti deschizi o patiserie?

de Andreescu Sorin 11 Mai. 2016 9552
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De la delicioasele strudele, merdenele sau cornuri cu diverse umpluturi, oferta patiserilor romani s-a diversificat foarte mult in ultimul timp, ajungand pana la croasant cu unt, placinte cu fructe de padure sau cremvusti in foietaj.

Acestea sunt produse de patiserie foarte apreciate de toata lumea, sunt gustoase si au preturi accesibile. Asadar, patiseriile sunt afaceri foarte profitabile.

Potrivit Helco, furnizor de echipamente pentru patiserii, o afacere in acest domeniu, bine gestionata, poate ajunge sa aduca un venit  de cca. 6.000 de euro pe luna.

Ca sa incepeti afacerea aveti nevoie de un spatiu de cca 40 mp., din care:
-  loc de productie - 30 mp.
 - loc de stocare - 10 mp

Spatiul va fi dotat cu o linie de patiserie de tip start-up, cu care puteti realiza  o variate de produse: croissant, batoane, cornuri, placinte, macedonia, grisine etc.

Furnizor echipamente: Helco (www.helco.ro)
Echipamentele de patiserie necesare:
- cuptor
- masina foietaj
- mixer     
- malaxor         
- dospitor     
- tavi  etc.
   
Spre exemplu, pentru a produce branzoaice de 80gr.:
    - capacitate cuptor : 980 buc.
    - ciclu de coacere (incarcare, timp de coacere si descarcare) - 40 minute;
    - capacitate orara     70-80 kg/h;
    - capacitate pe zi ( 16 ore de lucru ) -15.680 buc (80 gr);
    - capacitate in kg pe zi ( 16 ore de lucru) - 1.280 kg.;

Investitie aproximativa - 13.000 euro. Valoarea depinde foarte mult de dimensionarea utilajelor precumn si de accesoriile achizitionate.

Personal necesar: 2 persoane




Tags: afacereafaceripatiserieechipamente patiserie

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni

de Bianca Tila
05 Dec 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 8,7%, ca serie bruta, in primele zece luni ale acestui an, fata de...

Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an

de Bianca Tila
26 Nov 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi, in primele noua luni din acest an, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023,...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]