Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosare de Afaceri: Magazin-laborator pentru produse de patiserie

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

  Magazin-laborator pentru produse de patiserie



Cand ati vazut ultima oara o coada la ceva? Mai mult ca sigur atunci cand ati trecut pe langa o gogoserie, o covrigarie sau o patiserie.

Nici nu e de mirare: gogosile, covrigii si pateurile aburinde, abia scoase din cuptor, sunt irezistibile si mirosul lor imbietor il determina pe orice trecator, mai mult sau mai putin infometat, sa se opreasca si sa duca mana la buzunar.

Acest dosar de afaceri va propune infiintarea unei patiserii-laborator, intr-un spatiu care sa serveasca atat producerii sortimentelor, cat si vanzarii lor. Este, daca vreti, modelul patiseriilor Fornetti, doar ca in acest caz oferta ar fi axata pe produse obisnuite, adanc inradacinate in preferintele consumatorilor: strudele, merdenele, placinte cu mere sau branza dulce, rulouri cu vanilie, foietaje de tot felul, croissante. Pretul lor modest (1,5-2 lei) le face accesibile oricui, iar faptul ca adesea pot chiar inlocui o masa le sporeste atractivitatea.

O vanzare de numai cateva sute de bucati pe zi inseamna o cifra de afaceri de peste 15.000 de lei pe luna, suficienta pentru a acoperi toate cheltuielile (materii prime, personal, chirie spatiu, amortizare utilaje) si pentru a asigura un profit frumos. Vadul comercial conteaza insa enorm. De precizat ca laboratorul poate produce si pentru alte canale de vanzare (magazine de cartier, supermarketuri), caz in care afacerea poate deveni chiar spectaculoasa.

Magazin-laborator pentru produse de patiserie

Informatii pe scurt
Capital initial mediu......12.000 euro
Rata profitului.................5-10%
Potential de crestere.........mare
Situatia pietei...................buna
Factori de risc......majorarea preturilor la materii prime, calitatea variabila a acestora, amplasament necorespunzator, nerespectarea normelor de igiena

8 pasi pentru obtinerea poduselor de patiserie. Secrete tehnice pentru o afacere de succes



Tags: patiseriemagazinproduse de patiseriepateuriafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]