Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosare de Afaceri: Restaurant de lux

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Restaurant de lux

Piata restaurantelor este in continua expansiune: permanent apar noi localuri, iar cele vechi se extind si se transforma conform nevoilor si gusturilor clientilor, aflati si ei intr-o dinamica permanenta.

Materialul de fata va indica directiile in care sa va indreptati, ce intrebari sa va puneti si care sunt caile de a obtine raspunsurile. In plus, el va prezinta sfaturi concrete care va vor ajuta sa evitati cele mai frecvente greseli ce pot aparea in exploatarea acestui tip de afacere.

Restaurant de lux

Informatii pe scurt
Capital initial ..........50.000 - 250.000 euro
Profit estimat .........4-7% din cifra de afaceri
Situatia pietei .............favorabila
Factori de risc...........stapanirea know-how-ului afacerii,
                              imaginea restaurantului, grija fata de client

Afacerea se recomanda persoanelor pasionate de gastronomie,
care au experienta in domeniul alimentatiei publice.

Restaurant de lux

Cateva date statistice despre piata restaurantelor
In Statele Unite, cifra de afaceri a serviciilor de alimentatie publica depaseste 300 de miliarde de dolari anual. In cele peste 750.000 de restaurante de diverse tipuri sunt angajati peste 9.000.000 de oameni, iar statisticile arata ca aproape jumatate din persoanele active din Statele Unite sunt, in fiecare zi, clientii unui restaurant.

Aceste restaurante inseamna, in general, afaceri mici sau mijlocii, dat fiind ca:
• noua din zece restaurante au sub 50 de angajati;
• doua din trei au vanzari anuale totale sub 500.000 $;
• 45% din ele sunt proprietatea unui singur om sau sunt asociatii familiale;
• trei din patru restaurante sunt afaceri de sine statatoare.

[demo]

Reusita unui restaurant depinde de aceiasi factori care influenteaza orice alta afacere, mica sau mijlocie. Dar studiile arata ca, in cazul restaurantelor, in primul an de activitate esueaza o treime din ele. Din cele ramase, doar 60% vor ajunge sa aniverseze doi ani de la infiintare.

Dar, incepand cu al treilea an, sansele se imbunatatesc simtitor: peste 65% implinesc zece ani de la inaugurare. Anul al treilea de existenta este deci critic: cele care reusesc sa treaca de acesta au mari sanse sa devina afaceri stabile, de lunga durata si sa se bucure de succes.

Acest lucru sugereaza ca, daca doriti sa cumparati un restaurant, alegeti unul care se afla in al treilea an de functionare. In cazul celor in franchiza, lucrurile stau mult mai bine: doar 10% dau faliment in primul an, iar dupa cinci ani peste 85% sunt inca pe piata.

Articol integral in CD-ul " Cele mai profitabile 27 de afaceri pe piata romaneasca in 2010".



Tags: restaurant de luxafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]