Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosare de afaceri: Sala de arte martiale pentru copii

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Imediat dupa 1990, practicarea artelor martiale a cunoscut un avant deosebit: in acea perioada, cluburile ad-hoc de arte martiale incasau cotizatii grase cu un efort minim de a pune cateva anunturi pe ziduri si stalpi, iar salile de sport se umpleau pana la refuz de copii curiosi si dornici sa faca si ei ca Bruce Lee.

Nu mai conta ca multi dintre antrenori nici macar nu aveau un grad de instructor sau ca, dupa cateva luni de practica, elevii nu invatau aproape nimic. Artele martiale erau la moda, iar copiii si tinerii puteau sa se laude ca stiu karate pentru ca frecventau cateva saptamani un astfel de club. La o sedinta obisnuita de antrenament erau prezenti atunci peste 100 de elevi. Ulterior salile de sport s-au golit treptat-treptat, odata cu trecerea modei si scaderea nivelului de trai.

In ultimul timp insa, aceste sali de sport in care se sustin antrenamente de arte martiale au reinceput sa se insufleteasca. De data aceasta entuziasmul nu apartine copiilor sau tinerilor, ci parintilor. Pe masura ce societatea romaneasca adopta tabieturile celei occidentale, unde aproape fiecare copil practica un sport de cel putin trei ori pe saptamana, cluburile sportive devin tot mai cautate si la noi.

Multi parinti isi doresc ca, prin sport, odraslele lor sa devina mai dezghetate, mai putin fricoase sau mai ordonate, mai comunicative, sa-si faca noi prieteni, sa stie sa se apere singure la nevoie, sa mai slabeasca sau chiar sa capete pofta de mancare.

Harjoana in curtea scolii sau in fata blocului rezolva doar o parte din aceste necesitati, in plus copiii nesupravegheati ar putea oricand sa fie victima unui accident, lucru care nu se intampla in cazul unui antrenament organizat: aici copiii sunt in siguranta, cel putin pe parcursul a doua-trei ore, sub supravegherea antrenorului, si invata totodata ce inseamna autoapararea, disciplina si competitia.

Ca urmare, tot mai multi parinti cauta sa-si inscrie copiii la cluburi de arte martiale, insa ei gasesc cu greu antrenori profesionisti, seriosi si care sa aiba si calitati de pedagog.

In aceste conditii, organizarea unui astfel de club a devenit o afacere foarte oportuna, tinand cont de faptul ca cererea este foarte mare, iar oferta aproape inexistenta. Un alt avantaj esential il constituie faptul ca investitia initiala intr-un asemenea club este accesibila, ea constand, practic, in achitarea unei chirii pentru sala in care au loc antrenamentele si a salariului antrenorului.

In curand.



Tags: arte martialecopiiantrenamentsport

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]