Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosare de Afaceri - Tipografie digitala pentru scriitorii debutanti

de Silvia Bucsan, Mihai Balescu 05 Apr. 2007 5100
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ati scris o carte. Proza, poezie, manual tehnic - nu conteaza. Este o carte foarte buna, cel putin in opinia dvs., si sunteti nerabdator sa o vedeti tiparita si asezata frumos in rafturile librariilor.

Dar pana acolo mai este drum lung. Etapa la care cu siguranta va veti poticni consta in gasirea unei edituri dispuse sa va publice, adica sa va prelucreze manuscrisul (culegere, tehnoredactare, realizarea copertei, tipar), sa va scoata cartea pe piata si sa va acorde astfel statutul de scriitor adevarat.

Nu va faceti iluzii: nici o editura nu va primi cu bratele deschise, cu flori si cu covor rosu un autor debutant. Editurile prefera numele grele de pe piata scrisului autohton sau, daca numele grele nu scot nimic nou, se orienteaza spre best-seller-uri din strainatate. Si-atunci, ce e de facut?

Daca analizati putin situatia, veti descoperi ca si dvs., asemenea multor autori aflati la inceput, nu doriti sa fiti publicat neaparat la o editura mare, nu doriti nici macar sa va imbogatiti cu primul dvs. volum. Vreti doar sa va tineti cartea in maini, sa-i rasfoiti cu delicatete paginile frumos tiparite si sa va umpleti de satisfactie vazand ca pe coperta fina, eleganta sta scris, mare, numele dvs. Asta da sentiment de implinire!

Ce se intampla mai departe, daca lucrarea se va vinde sau nu, conteaza mai putin in acest moment. Important este ca ati fost publicat, ca ati realizat ceva maret, ca de acum incolo numele dvs. apartine, mai mult sau mai putin, posteritatii. Se poate obtine acest rezultat fara sa mai bateti pe la usile a zeci de edituri? Se poate, daca apelati la serviciile unei companii Print-on-Demand ("tiparire la cerere").

Vizitati www.blog.ideideafaceri.ro

Tipografie digitala pentru scriitorii debutanti

Informatii pe scurt
Ideea........transformarea manuscrisului unui autor intr-o carte cu aspect profesionist, tiparita intr-un tiraj mic sau chiar foarte mic
Capital initial...........6.500 euro
Profit potential.......la un numar de 50 de comenzi pe an, profitul poate ajunge la 25.000 euro
Situatia pietei..........exista o multime de scriitori debutanti dispusi sa cheltuiasca 500-3.000 euro pentru a-si vedea cartea tiparita
Factori de risc........noutatea serviciului, profesionalismul prestatorului (cartea scoasa la o tipografie digitala nu trebuie sa se deosebeasca prea mult de una scoasa la o tipografie clasica)

Afacerea se recomanda persoanelor cu experienta in domeniul editorial/tipografic: redactori, jurnalisti, graficieni, DTP-isti, tipografi.

In pregatire.



Tags: tipografietipografie digitalaeditura

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]