Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E sezonul acestei afaceri cu delicatese la mare cautare

de Silviu Marian Banila 16 Oct. 2020 5565
4.83 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii sunt mari amatori de dulceata, gemuri si muraturi. Aproape ca nu exista roman care sa nu aiba prin camara macar un astfel de borcan cu dulceata de visine, niste gogonele murate sau un gem de prune.

Marele atuu al afacerii consta in faptul ca, din ce in ce mai multi consumatori incep in ultima vreme sa-si puna problema E-urilor si conservantilor inclusi in produsele din supermarketuri. Multe persoane s-au saturat de produsele fabricate in regim industrial, extrem de procesate, lipsite de gust si fara proprietati nutritive.

 In aceste conditii, gemurile, dulceturile si muraturile 100% naturale, fara conservati si preparate cu rabdare, dupa retetele bunicii, in casa, sunt si vor fi in continuare solicitate de din ce in ce mai multe persoane. In mod clar, interesul consumatorilor face ca piata acestor produse sa fie in continua crestere. si cu toate acestea, nivelul competitiei este destul de redus.

Nisa cea mai mica de producatori de gemuri si dulceturi, unde concurenta este cea mai scazuta, este reprezentata de cei care prepara produse mai exotice, mai greu de gasit pe piata (cum este cazul dulcetii de lapte sau a gemului de prune cu miez de nuca si scortisoara). Aceste delicatese sunt la mare cautare in magazinele si bacaniile specializate, in restaurante si cafenele sau ceainarii, la targurile specializate.

Printre participantii la targurile de produse traditionale exista producatori care au reusit sa se afirme pe piata si sa faca din retetele batranesti, mostenire de familie, afaceri de succes, care supravietuiesc crizei.

Motivul este simplu: aceste targuri le ofera posibilitatea de a se delecta cu mancaruri savuroase, cu gust, celor care traiesc la bloc. Si care, neavand timp sau nestiind sa-si prepare singuri asemenea delicateturi, se hranesc cu produse de pe rafturile supermarketurilor.

Vinde 1.000 de borcane lunar, direct la poarta casei lui!

Targurile atrag sute de persoane dornice de a-si umple camarile cu bunatati traditionale: gemuri sau magiun fara zahar, muraturi fara conservanti, branzeturi proaspete sau afumate, paine coapta pe vatra sau dulceturi exotice, speciale.

Fara a lua in considerare marii producatori de gemuri, dulceturi si muraturi, fie ei din tara sau din strainatate, piata acestor produse este foarte fragmentata - exista cativa producatori, cu acoperire in mare parte locala, care  si-au pornit afacerea din pasiune si din talentul gastronomic pe care il au, la indemnul familiei si al cunostintelor care au apreciat gustul savuros al preparatelor.

Un astfel de exemplu este cel al lui Dumitru Roman, in varsta de 68 de ani, care vinde muraturi de Baragan, direct la poarta casei. Muraturile facute de el s-au transformat intr-o afacere de succes si l-au facut celebru, prin intermediul unei retete foarte simple si naturale.

Productia sa lunara de muraturi se ridica la aproximativ 1.000 de borcane, toate vandute direct la poarta casei lui. Romanul a reusit sa-si faca muraturile celebre in tari precum Elvetia, Germania si Austria.

„Am reusit sa mergem in afara la targuri si este foarte bine. De aici de la Giurgeni vom pleca la un targ asemanator in Dortmund, Germania. Suntem asteptati ca painea calda mai ales de comunitatile de turci de acolo care sunt mari amatoare de muraturi“, sustine Dumitru Roman, citat de Adevarul.

La adresa www.muraturiasortate.ro descoperim povestea celei mai de succes afaceri cu muraturi din Romania, muraturi despre care se spune ca sunt cele mai bune din tara: muraturile in saramura Puiucu, naturale, fara conservanti si fara sare in exces.

Puiu Badea, din Calarasi, a inceput afacerea cu muraturi in toamna anului 2009 cand, asa cum mentioneaza pe site-ul sau, si-a transformat pasiunea in afacere.



Tags: afacereafaceridelicatesemuraturidulceturigemuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]