Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Enel vinde activele din Romania

de Bianca Tila 09 Mar. 2023 83
Enel vinde activele din Romania
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Enel a anuntat ca isi va vinde operatiunile din Romania catre grupul grec Public Power Corp pentru 1,26 miliarde de euro, in cadrul unui plan care vizeaza reducerea datoriilor si concentrarea pe energiile verzi.

"Acordul prevede plata de catre PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro, ceea ce evalueaza societatile vandute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din actiuni). In plus, suma totala poate fi ajustata conform unor clauze uzuale in astfel de tranzactii precum si printr-un mecanism pentru potentiale plati ulterioare, in functie de valoarea viitoare a activitatii de retail", se arata intr-un comunicat Enel, transmis joi Agerpres.
 
Toate activitatile operationale ale Enel in tara se desfasoara si vor continua sa se desfasoare in mod normal,"fara a afecta partenerii si clientii finali, care vor beneficia in continuare de toate serviciile si produsele cu care sunt obisnuiti".
 
Aceasta tranzactie este in conformitate cu Planul Strategic curent al Grupului Enel. De asemenea, vizeaza concentrarea asupra a sase tari tinta cu potential ridicat de crestere si in care are o prezenta integrala, repectiv Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile si Columbia.
 
Finalizarea tranzactiei este supusa unor conditii intalnite in mod obisnuit in acest tip de acorduri, inclusiv permisiunea autoritatilor antitrust competente.
 
De asemenea, este estimat ca tranzactia sa genereze un efect pozitiv asupra datoriilor nete ale Grupului. Acestea urmeaza sa scada cu aproximativ 1,7 miliarde de euro, din care aproximativ 0,1 miliarde de euro in 2022 si restul in 2023, pe langa un efect negativ in perioada 2022-2023. Astfel, tranzactia nu urmeaza sa aiba vreun impact asupra rezultatelor economice curente ale Grupului, precizeaza compania.
 
"Prin vanzarea tuturor activitatilor din Romania, continuam planul de vanzare de active prezentat in urma cu 3 luni in cadrul Planului Strategic 2023-2025 al Enel. Suntem mandri de rezultatele obtinute in Romania de la intrarea in tara in 2005 si apreciem munca sustinuta si devotamentul colegilor nostri, care ne-au permis sa devenim unul dintre cei mai importanti jucatori integrati in domeniul energiei in Romania. Suntem increzatori ca un grup international important precum PPC va continua aceasta poveste de succes", a declarat Francesco Starace, CEO si Director General al Grupului Enel.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: eneltranzactieactiveenel in romaniapublic power corp

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

BNR: Activele financiare ale administratiilor publice au crescut

de Bianca Tila
10 Apr 2024
Activele financiare ale sectorului institutional Administratii publice au inregistrat cresteri in ultimul trimestru al anului trecut cu 2,8 puncte...

Google face curatenie. Compania sterge conturile inactive

de Bianca Tila
13 Nov 2023
Google planifica o curatenie in aproximativ doua saptamani. Compania va elimina conturile care nu au mai fost folosite de cel putin doi ani....

Activele nete ale fondurilor de investitii au crescut la 15,4 miliarde lei

de Bianca Tila
03 Iul 2023
Activele nete ale fondurilor deschise de investitii locale au afisat o valoare de aproximativ 15,4 miliarde de lei in luna mai a acestui an....

Tranzactie importanta pe piata de inchirieri auto

de Florin Amariei
25 Ian 2022
O companie isi incheie activitatea, in timp ce o alta isi cimenteaza pozitia. Iata de ce aceasta tranzactie este importanta! "Autonom si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]