Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Este cresterea lipitorilor o afacere in Romania?
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta si Rusia au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga lipitorile pentru tratarea multor boli. Ei sunt la ora actuala principalul importator din Europa. Anual, sute de kilograme de lipitori sunt vandute si utilizate in scop terapeutic.
Tratamentele naturiste cu lipitori din clinicile din Germania costa enorm (intre 5.000 si 10.000 de euro) in conditiile in care sunt necesare doar 20-30 de exemplare.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cresterea prepelitelor japoneze
In Vest, kilogramul de lipitori costa intre 150-200 de euro insa pentru export e nevoie de avize si aprobari care mai scad din pret. Cu toatea acestea rentabilitatea afacerii este una considerabila.
Prin 2005 Nicolae Enache era singurul roman care exporta lipitori. A demarat afacerea dupa ce a auzit de la un prieten stabilit in Germania cat de cautate sunt acolo lipitorile. Anual, Enache exporta cateva sute de kilograme. Desi pretul lui de atunci se situa undeva sub 200 de euro visa ca va exporta in America unde un kilogram de lipitori se vinde cu peste 1.000 de euro.
Lipitoarea-medicament este din ce in ce mai cautata in Romania, dar mai ales pe pietele externe. „150-200 de euro costa un kilogram de lipitori, la export. Asta inseamna vreo 500-600 de bucati, care pot fi culese de pe balta intr-o singura zi", spunea si Florin Mudure, un clujean care a dezvoltat aceasta afacere tot cam prin aceiasi perioada. A vandut lipitori mai multor medici straini di de asemenea, a colaborat cu medici plasticieni din Cluj, Iasi si Timisoara. A intrat in legatura chiar si cu o farmacie din Anglia, care vindea lipitori. Acestia i-au cerut 5 kg, adica aproximativ 3.000 de lipitori, oferindu-i doar 200 de euro/kg. Este o suma mica intrucat pe piata externa pretul per kilogram este situat intre 1.000 si 2.000 de euro, adica de 10 ori mai mult.
Afacerea poate fi inceputa in prima faza si intr-un mod mai simplu care consta in preluarea din mediul natural si pastrarea lipitorilor in carantina, in acvarii, timp de 3-4 luni, pana pot fi comercializate. In acest mod exista garantia ca lipitorile nu vor transmite boli din pricina sangelui infestat de la hrana consumata in mediul natural.
Cresterea lipitorilor medicinale si comercializarea acestora catre diverse clinici private, complexe de sanatate, centre farmaceutice si cosmetice este o afacere noua care se pregateste sa ia amploare. Aflati cum sa infiintati in Romania propria ferma de lipitori!
Articole conexe
Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban
de Bianca Tila4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes
de Florin Amariei6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere
de Florin AmarieiAfacere cu partenerul de viata
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit