Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Etapele confectionarii lumanarilor in matrita
Confectionarea lumanarilor a reusit sa devina o activitate extrem de banoasa pentru numerosi romani care au investit putini bani in aceste mici afaceri. Sansele de succes sunt mari iar oportunitatile de dezvoltare ale acestei afaceri sunt numeroase.
Iata cateva detalii referitoare la etapele de confectionare a lumanarilor in matrita, conform ghidului "Confectionarea lumanarilor decorative":Inainte de inceperea efectiva a lucrului este necesara citirea instructiunilor care prevad atat masurile de protectie amuncii, cat si metodele de economisire a timpului. Procedand astfel, se pot evita multe neplaceri consumatoare de timp, energie si bani.
Echipamentul de baza pentru o afacere cu lumanari decorative >>
Prepararea cerii
Prin umplerea matritei cu apa, se calculeaza cantitatea de ceara necesara. La fiecare 100 ml de apa corespund 90 g de ceara rece. Daca parafina este sub forma de calup, ea se pune intr-o punga de hartie sau intr-o panza veche si se sfarama cu ajutorul unui ciocan.
Pregatirea fitilului
Se calculeaza lungimea si grosimea fitilului de care este nevoie. Acesta se introduce de cel putin doua ori in ceara topita la 770C. Dupa fiecare scufundare in ceara, fitilul se indreapta si se netezeste cu mana, pentru a scoate bulele de aer ce se pot acumula.
Pregatirea matritei
In interiorul matritei se pulverizeaza un strat subtire de silicon sau ulei vegetal (in niciun caz ulei de masline, caci acesta lasa o pelicula nedorita pe suprafata lumanarii).
Daca fitilul trebuie pozitionat in matrita, atunci este nevoie de executarea unei gauri la fundul acesteia. Fitilul se va fixa prin infasurare pe vergea metalica sau sarma groasa. Pentru aceasta, se face un nod la unul din capetele fitilului si se trece fitilul cu capatul celalat prin orificiul de la fundul matritei. Se intinde fitilul pana la partea de sus a matritei, unde se infasoara pe vergeaua destinata acestui scop. Se etanseaza gaura de trecere a fitilului pe la baza matritei, folosind chit rezistent la apa si banda adeziva. Prin scufundarea matritei in apa se verifica etansarea gaurii de trecere a fitilului.
Topirea cerii
Ceara cantarita se pune la topit intr-un vas care se introduce in vasul de fierbere cu fund dublu. Se asaza vasul de fierbere pe plita incalzita si se controleaza temperatura punand termometrul in ceara.
Aditivii necesari se pun in alt vas si se topesc separat. Adaugarea aditivilor, colorantilor si uleiurilor aromatice Cand ceara ajunge la temperatura recomandata pentru fiecare tip de matrita in parte, se aduga acid stearic (10% din cantitatea de ceara) si, daca este cazul, vopsea si se amesteca.
Articole conexe
Incepe o afacere profitabila la domiciliul personal: Lumanari decorative handmade!
de Ilinca DobrescuAfaceri cu lumanari decorative: Operatiunile de finisare a lumanarilor
de Ideideafaceri.roConfectionarea lumanarilor decorative: Tipuri de matrite utile
de Ideideafaceri.roConfectionarea lumanarilor cu figurine de ceara colorata
de Ideideafaceri.roAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit