Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evaluarea unei idei de afaceri profitabile

de Maria Nicutar 14 Nov. 2011 4203
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile din ziua de astazi penetreaza cu succes piata din ce in ce mai greu, cu dificultate din ce in ce mai mare. Incercam din rasputeri sa ne punem in aplicare ideile de afaceri pe care le consideram profitabile, idei de succes si punem accentul in mod considerabil pe procesul de evaluare si finisare.

Principalele surse care ne ajuta sa ne evaluam si sa finisam ideile de afaceri sunt variate si pornesc de la rude, prieteni si cunostinte, la sesiuni de networking, seminarii, conferinte specializate, la forum-uri specializate si la consultarea publicatiilor adecvate domeniului ales.

Iata si cateva intrebari pe care ar trebui sa ni le adresam pentru a stabili in mod concret cat de profitabile sunt ideile noastre de afaceri:

1. Ideile noastre de afaceri se adreseaza unei audiente tinta clare?

2. Ce beneficii reale aduc ideile noastre de afaceri prin intermediul solutiilor propuse de produsele si serviciile pe care ni le propunem sa le detinem in portofoliu, in oferta?

3. In ce masura ne diferentiem de restul ideilor de afaceri si afacerilor deja existente in nisa in care dorim sa activam? Aducem beneficii noi, solutii imbunatatite pentru problemele, dorintele, lipsurile si nevoile consumatorilor carora ne adresam? Aducem un suflu puternic de originalitate, de inovatie cu ideile noastre de afaceri?

4. Cat de dificil ne va fi sa ne punem in aplicare ideile de afaceri? Despre ce autorizatii si licente discutam? Despre ce capital discutam si in ce interval de timp ne propunem ca obiectiv returnarea investitiilor si obtinerea profitului?

5. Am inaintat spre evaluare ideile noastre de afaceri catre experti, consultanti, profesionisti potriviti domeniului in care dorim sa activam si sa ne dezvoltam?


Acestea sunt doar cateva intrebari in functie de care va puteti face o imagine mai buna asupra sansei de succes a ideilor dvs de afaceri. Doar prin evaluare si continua finisare putem veni pe piata potrivita cu idei de afaceri viabile, profitabile, de succes sigur.


Tags: afaceriidei de afaceriidei de afaceri profitabileafaceri de succesevaluare idei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]