Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook vrea sa inchida Facebook Gaming

de Bianca Tila 31 Aug. 2022 667
Facebook vrea sa inchida Facebook Gaming
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Facebook intentioneaza sa inchida Facebook Gaming, concurent al aplicatiei Twitch detinut de Amazon. Facebook Gaming permite utilizatorilor sa urmareasca si sa joace jocuri video la cerere.

Facebook Gaming nu va mai fi disponibil pe iOS si Android incepand cu 28 octombrie. Insa, functiile de jocuri vor continua sa fie accesibile prin aplicatia principala Facebook.
 
"Vrem sa va multumim din inima tuturor pentru tot ceea ce ati facut pentru a construi o comunitate infloritoare pentru jucatori si fani de la lansarea acestei aplicatii. Acesta a fost cu adevarat un efort condus de comunitate de a aduce noi functii de jocuri pe Facebook", a spus compania intr-o actualizare a aplicatiei Facebook Gaming.
 
De asemenea, compania a aratat ca "in pofida acestei stiri, misiunea noastra de a conecta jucatorii, fanii si creatorii cu jocurile pe care le iubesc nu s-a schimbat si veti putea in continuare sa va gasiti jocurile, streamerii si grupurile atunci cand vizitati Gaming in aplicatia Facebook".
 
Facebook Gaming a fost lansat in urma cu doi ani, atunci cand pandemia de Covid-19 a provocat un boom atat in ceea ce priveste jocurile, cat si vizionarea jocurilor video. La un moment dat, Facebook Gaming a fost vazut ca o potentiala amenintare pentru Twitch, serviciul dominant pe acea piata. 
 
"Facebook, detinuta de noua companie-mama Meta, s-a straduit sa castige un loc pe piata de streaming de jocuri live. Potrivit unui raport al firmei de cercetare de piata Streamlabs, in trimestrul al doilea al anului 2022, Facebook Gaming a reprezentat doar 7,9% din cota de piata pentru numarul de ore vizionate, in urma Twitch (76,7%) si YouTube (15,4%)", scrie Bursa.
 
Facebook nu este singurul gigant al internetului care a incercat si nu a reusit sa copieze formula Twitch. Microsoft si-a inchis propriul serviciu de streaming, Mixer, in 2020. La acel moment, compania a alocat sume de milioane de dolari pentru ca celebrul jucator Fortnite Tyler "Ninja" Blevins sa transmita exclusiv in serviciul sau. 
 
In prezent, Youtube este ce mai apropiat concurent al lui Twitch. Acesta a obtinut mai mult succes in reducerea dominatiei Twitch. In acest sens, divizia Youtube Gaming a reusit sa atraga talentele de top de la Twitch in ultima perioada, inclusiv Ludwig Ahgren, Rachell Hofstetter si Timothy Betar, cunoscuti in online sub pseudonimele "Ludwig", "Valkyrae" si "TimTheTatman".


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: facebookfacebook gamingtwitchyoutube

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Youtube: Noi facilitati pentru abonatii Premium

de Bianca Tila
11 Apr 2023
Youtube pregateste cateva noi facilitati suplimentare pentru utilizatorii care aleg sa plateasca pentru abonamentul lunar Youtube Premium. Seria...

Facebook Messenger lanseaza jocuri pentru conferintele video

de Bianca Tila
05 Apr 2023
Facebook Messenger ofera utilizatorilor posibilitatea de a se juca direct in cadrul aplicatiei, in timp ce comunica video. In acest sens,...

Youtube schimba regulile. Politica privind filmarile care contin injuraturi se va modifica

de Bianca Tila
16 Ian 2023
Youtube promite ca va modifica politica privind filmarile care contin injuraturi, din nou. Aceasta miscare a fost provocata de reactia creatorilor de...

Experiment Facebook: Doi dolari pe postarea scoasa in evidenta

de Matei Antonescu
19 Mai 2012
Facebook a testat in premiera un serviciu cu plata pentru utlizatori. Testul aduce in prim-plan necesitatea multor utilizatori de a castiga siguranta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]