Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Femei in afaceri: Vrem sa contribuim cu 1% din PIB

de Florin Amariei 29 Sep. 2020 2807
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Grupul de initiativa in politici publice Vertik pentru Viitor a lansat joi proiectul "Femeie Lider", cu scopul de a contribui la cresterea cu 1% a PIB-ului national prin antreprenoriat feminin, a anuntat marti grupul.

Aproximativ 88% dintre romani cred ca femeile sunt potrivite pentru a conduce afaceri intr-o masura mare sau foarte mare, iar 89% dintre ei considera ca afacerile conduse de catre manageri sau actionari femei sunt de incredere, arata studiul de perceptie lansat de Asociatia Vertik pentru Viitor in martie 2020.
 
Potrivit sursei citate, domeniile in care femeile antreprenor si manager sunt vazute ca fiind competente sunt: HORECA, sanatate, educatie, marketing si profesii liberale. La capatul listei sunt domeniile tehnice: inginerie, transporturi, constructii sau agricultura.
 
"Atat rapoartele oficiale, cat si increderea pe care o au romanii in femeile antreprenor, ne arata ca Romania are o resursa majora de competitivitate in antreprenoriatul feminin. Tine de noi sa transformam acest potential intr-un vector de crestere economica, dupa modele deja testate in Canada, Spania sau Polonia. Ca tara, avem de castigat daca valorificam potentialul femeilor antreprenor, mai ales in sectoare economice competitive, ca IT&C, cercetare, inovare tehnologica, arii inca puternic segregate", a declarat Daniela Serban, presedinte si co-fondator Vertik.
 
Proiectul "Femeie Lider" va identifica 10 doamne sau domnisoare care pot deveni urmatorii lideri ai Romaniei. Ele vor intra intr-un program de mentorat special conceput, care le va sustine si amplifica potentialul de performanta, aptitudinile si abilitatile, prin imbinarea educatiei antreprenoriale cu cercetarea si analiza politicilor publice. In cadrul programului, cele 10 discipole vor fi incluse in grupul de cercetare si analiza, pentru a identifica pana la finalul anului un set de idei si propuneri de politici publice, cu scopul de a contribui la cresterea cu 1% a PIB-ului national prin antreprenoriat feminin.
 
Dupa parcurgerea etapelor proiectului, cele 10 vor fi desemnate timp de un an ambasadoarele Vertik si vor fi implicate in campaniile de comunicare si afaceri publice pentru promovarea propunerilor de politici publice elaborate in proiect.
 
Acestea vor avea oportunitatea de a participa la evenimentele Vertik, vor beneficia de sprijinul mentorilor si al echipei, care le va urmari indeaproape evolutia timp de un an de zile, pentru a documenta parcursul lor antreprenorial in cadrul proiectului "Femeie Lider".
 
Vertik pentru Viitor este un grup de initiativa in politici publice, fondat de Daniela Serban, care isi propune sa contureze o viziune pe termen lung pentru Romania, pornind de la avantajele competitive si potentialul de valoare adaugata mare ale acesteia si integrarea lor in oportunitatile internationale. Vertik este cel mai nou think tank pentru economie si antreprenoriat care va analiza si propune solutii pentru ca Romania sa-si atinga potentialul si sa devina o natiune prospera.
 
Grupul include o echipa de cercetare si analiza independenta, compus din reprezentanti ai societatii civile si ai mediului antreprenorial. Daniela Serban este si initiatoare si presedinte ARIR (Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania) si detine o bogata experienta in piata de capital, presa si consultanta.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: femeiafaceripibplan femei afacerivertik

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni

de Bianca Tila
05 Dec 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 8,7%, ca serie bruta, in primele zece luni ale acestui an, fata de...

Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an

de Bianca Tila
26 Nov 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi, in primele noua luni din acest an, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023,...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]