Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma apicola: Bolile si daunatorii albinelor
Notiunea de boala ingrozeste orice tanar apicultor, dar este foarte important sa ave ti cunostinta de ce poate surveni. Odata ce v-ati hotarat sa cresteti albine ati preluat si responsabilitatea de a le ingriji cu atentie, in cel mai bun mod cu putinta si de aceea colonia trebuie verificata, iar dumneavoastra trebuie sa ave ti capacitatea de a depista orice semn de boala intr-un stadiu incipient pentru a fi capabil de a o combate cat mai usor posibil.
Albinele melifere sunt predispuse la o serie de afectiuni specifice speciei. Acestea pot aparea atat la nivelul puietului cat si la nivelul albinei adulte. Insa primul pas in combaterea bolilor este sa stiti si sa recunoasteti puietul sanatos. In primul rand trebuie sa realizati daca regina depune puietul dupa un bun tipar. Aceasta inseamna ca trebuie sa gasiti puiet de diferite varste in cercuri concentrice pe un fagure.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Teoretic, matca depune oua in fiecare celula, asa ca acestea contin fie un ou, o larva sau sunt capacite. Celulele in care nu s-a depus nimic sunt cel mai u sor de depistat. Exista posibilitatea sa observati siruri de celule goale si sa nu stiti ce se petrece.
Aveti grija ca acestea sa nu se afle deasupra sarmei din fundatie. Unele regine nu isi depun ouale in aceste celule dar asta nu inseamna ca este ceva in neregula. Oul trebuie sa stea in centrul bazei celulei, sa fie u sor curbat si indreptat spre fagure. Ouale trebuie sa fie situate langa celulele care contin mici larve.
Larvele sunt de diferite marimi, de la cele o idee mai mari decat un ou care abia au eclozat pana la cele care umplu celula. Acestea trebuie sa aiba o culoare alb -perlata si sa stea comod in celula. Un ou eclozeaza in trei zile iar unei larve de lucratoare ii ia sase zile pana va iesi, astfel va trebui sa gasiti de doua ori mai multe larve daca regina depune constant in perioada sa de varf...
>>>Cititi continuarea acestui capitol in cadrul lucrarii "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes".
Articole conexe
Cresterea albinelor - o afacere de viitor
de Florin AmarieiO afacere accesibila oricarei familii - cresterea albinelor
de Marinache Horia CristianCresterea albinelor pentru productii mari de polen
de Adela SimonescuFerma apicola - Cum se cresc reproducatorii?
de Ideideafaceri.roAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit