Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma apicola - Informatii esentiale despre cresterea trantorilor
Cresterea albinelor ofera sanse uriase de profitabilitate romanilor care se implica si investesc in acest domeniu. Sansele de profitabilitate sunt si mai mari in cazul producatorilor care mizeaza pe certificarea ecologica, produsele apicole certificate din punct de vedere ecologic fiind la mare cerere si imprimate de preturi inalte de comercializare.
Iata cateva detalii esentiale referitoare la cresterea trantorilor, detalii extrase din ghidul "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes":Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cresterea trantorilor este importanta pentru imperecherea cu matci de calitate. La inceputul lunii aprilie se introduc unul sau doi faguri cu celule de trantori. Stimulate cu hrana, nectar si polen, obtinuta prin cules sau prin hraniri artificiale cu turte, matca depune oua de trantori in acesti faguri iar in luna mai vor exista trantori maturi capabili sa fecundeze matca. Pentru ca acestia sa fie hraniti corespunzator se recomanda sa fie introdusi in familii puternice, cu populatie mare de albine care pot asigura hrana corespunzatoare.
Pentru ca apicultorii sa fie siguri ca vor avea in stupina doar trantorii doriti acesta trebuie sa impiedice apari tia alto trantori in celelalte familii. De aceea ei trebuie sa ia toti fagurii cu celule de trantori si sa-i inlocuiasca cu faguri artificiali, sa introduca gratii ce nu vor lasa trantorii sa iasa afara sau sa distruga toate suprafe tele cu celule cu puiet de trantor care se gasesc pe ramele cu faguri normali.
Ideal ar fi, in cazul in care dorim ca imperecherea sa se faca cu trantorii pe care ii dorim noi in procentaj mare, sa declansam cresterea cu doua saptamani inaintea cresterii normale astfel maturizarea si imperecherea sa se faca inainte sa apara primii trantori maturi din stupina de productie sau in alte stupine aflate in apropiere. O alta metoda de imperechere dorita este ca aceasta sa aiba loc in ...
>>>Aflati continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va consolida o ferma apicola proprie, cu ajutorul ghidului "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes".
Articole conexe
Cresterea albinelor - o afacere de viitor
de Florin AmarieiO afacere accesibila oricarei familii - cresterea albinelor
de Marinache Horia CristianFerma apicola: Bolile si daunatorii albinelor
de Ideideafaceri.roCresterea albinelor pentru productii mari de polen
de Adela SimonescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit