Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de melci - Primele zile de viata ale unui melc

de Ideideafaceri.ro 06 Iun. 2012 6142
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In conditii normale, dupa 20-30 de zile de la depunerea oualor, se produce ecloziunea si, din fiecare ou, iese un pui de melc, o mica molusca avand lungimea de cca 3 mm, dotat cu gura si aparat digestiv care il ajuta sa se hraneasca cu coaja oului din care a iesit.

Coaja ii furnizeaza micului melc tot calciul necesar cresterii, pentru ca apoi sa treaca la hranirea cu alge microscopice si chiar cu pamantul care il inconjoara in cuib. Imediat ce iese din ou, melcul devine activ.

Micul melc incepe sa se dezvolte imediat dupa iesirea sa din ou. Gratie calciului din pamantul din cuib (element pe care melcul-mama l-a verificat inainte de eclozare), cochilia sa incepe sa se formeze, lunad o forma sidefie,extrem de fragila. Aceasta prima ... incercare de cochilie este apexul in jurul caruia se vor forma, cu timpul, celelalte spirale. In aproximativ o luna, daca factorii externi au fost in parametri naturali, melcul are toate elementele pe care le are un exemplar adult, desigur, la scara mai mica.

Dupa inca 5-10 zile, deci, la 33-38 de zile de la eclozare, puii incep sa fie preocupati de iesirea din cuib, la lumina. Aceasta iesire nu se va produce decat pe timpul noptii sau, in anumite cazuri, atunci cand afara este innorat, iar presiunea atmosferica este sub cea normala.

Fiind doar o molusca, puteti crede ca melcul nu are un fond genetic dezvoltat. Ei bine, cercetarile arata faptul ca toate speciile, de la Helix Pomatia si pana la Helix Aspersa aspersa, primesc la nastere informatii fara de care nu ar putea supravietui nici macar o saptamana. O astfel de informatie este legata de lumina soarelui.

Daca micul melc ar iesi la lumina in timpul zilei, atunci cand soarele arde, in cateva ore ar fi complet deshidratat si ar muri. De aceea, el prefera noaptea si, imediat ce ajunge la suprafata, incepe sa manance pentru a prinde puteri. Va continua sa manance intr-un ritm sustinut toata vara, o alta informatie genetica fara de care nu ar putea rezista in iarna lunga care-l asteapta.

Totusi, mai presus de hrana, micul melc va pune siguranta. Fara sa beneficieze de o grija materna, de un proces de educatie intensiv din partea parintelui sau parintilor, melcul se va adapta singuri, bazandu-se numai pe instinct ...


>>>Cititi continuarea acestui capitol in cadrul lucrarii "Cresterea melcilor".


Tags: cresterea melcilorcrestere melcioua melciecloziune melci

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]