Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ford: Despagubire uriasa dupa un accident

de Bianca Tila 22 Aug. 2022 658
Ford: Despagubire uriasa dupa un accident
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ford a fost obligat sa achite despagubiri de 1,7 miliarde de dolari pentru un defect de fabricatie al unuia dintre modelele sale, care a dus la moartea unui cuplu in Georgia in 2014, potrivit presei americane, citata de France Presse.

Suma de 1,7 milioane de dolari este una dintre cele mai mari acordate vreodata in cazurile de despagubire in urma accidentelor de masina. Nu este intalnit sa vedem despagubiri de peste 1 milion de dolari in cazurile de accidente auto.
 
In urma verdictului pronuntat de juriul din comitatul Gwinnett si relatat de mai multe institutii media americane, constructorul auto american a declarat pentru Wall Street Journal ca doreste sa faca apel la aceasta decizie, despre care compania o eticheteaza drept "nesustinuta de dovezi".
 
Accidentul are in vizor camioneta F-250 Super Duty a lui Melvin si Voncile Hill. Autoturismul s-a rasturnat dupa ce a facut pana de cauciuc in timp ce rula pe o sosea in apropiere de Americus, Georgia. Ulterior accidentului, cei doi copii ai cuplului au acuzat Ford de un defect de proiectare al modelului, care a fost implicat in alte zeci de accidente similare, potrivit unor documente citate de presa americana.
 
Procesul s-a derulat pe trei saptamani, timp in care avocatii companiei au citat mai multe studii de proiectare si siguranta care aratau ca acoperisul este suficient de puternic pentru a rezista unui astfel de accident.
 
Cu toate acestea, juriul a considerat responsabila compania Ford. De asemenea, s-a sustinut faptul ca Ford a fabricat aproximativ 5,2 milioane de unitati ale modelului din 1999 pana in 2016, inainte ca acoperisul sa fie intarit incepand cu anul 2017.
 
In urma procesului s-a stabilit ca suma de 1,7 miliarde de dolari sa fie pentru daunele punitive, care depasesc prejudiciul cauzat victimelor. De asemenea, aceasta suma este menita sa pedepseasca comportamnetul vinovatului.
 
Sumele stabilite in astfel de procese sunt proportionale cu capacitatea financiara a persoanei sau a entitatii implicate.
 
De asemenea, acelasi juriu a condamnat separat compania si lantul de service auto Pep Boys pentru montarea unui set incorect de anvelope. Pentru pierderile suferite de copiii familiei Hill s-a stabilit plata de 24 de milioane de dolari.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: forddespagubire ford

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]