Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fotografiatul, o afacere pentru artisti

de Alexandra Popescu 30 Apr. 2014 2893
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand ai o pasiune sau un talent mai special, este bine sa dezvolti asta printr-o mica afacere. Indiferent ca esti dansator, cantaret sau fotograf, afacerea ta poate sa fie una pe cont propriu, iar mai tarziu, daca are succes, sa devina una productiva si care merita sa se extinda. Fotografia este una dintre cele mai cautate de catre oameni, mai ales de catre tineri. Daca aceasta este o pasiune pentru tine, poti deveni un fotograf liber profesionst. Fotograful este cautat de multi, la petreceri, nunti, botezuri, aniversari sau chiar pentru propria colectie. Facebook este plin de shooting-uri care mai de care mai sofisticate.

Pentru inceput, iti poti poza prietenii, peisaje sau ceea ce crezi tu ca ar fi interesant. Pentru fotografie iti trebuie o viziune dincolo de aparente, care sa te indemne sa faci totul profesionist. Daca vrei sa afli mai multe despre asta, poti urma un curs de fotografie care iti ofera si o diploma de profesionist, ceea ce iti ofera mai multe posibilitati. In plus, inveti si tehnica aparatului de fotografiat, cadrele si unghiurile.
 
Este adevarat ca o astfel de afacere nu este foarte ieftina. Cursurile costa in jur de 2.000 lei, aproximativ, insa tin pana la 2 ani unele, iar un aparat profesionist se ridica la pretul de 2.500 lei. Pentru un studio in casa mai ai nevoie de blit profesionist si de amenajarea studioului. Insa, daca incepi prin a face poze la petreceri, majorate, nunti vei strange usor banii de care ai nevoie pentru a deschide o afacere pe cont propriu. Totusi, de costul unui aparat nu scapi!
 
Acum, tinerii fotografi incearca sa isi faca un nume printre oameni, pe Facebook gasind mereu pozele etichetate cu numele celui care a efectuat-o. Fiecare isi face o imagine prin persoanele pe care le pozeaza, fiind una dintre cele mai bune promovari. Pentru pozele de acest gen poti avea un tarif mic, pentru inceput, astfel incat lumea sa te cunoasca si sa fie “dependenti” de fotografiile tale.
Poti colabora, astfel, cu reviste sau cu designeri care au tot timpul nevoie de fotografii pentru pictorialele lor. De aici iti va veni si un venit frumusel, iar pe parcurs iti vei putea dezvolta o afacere de succes doar prin fotografie. Poate un studio foto profesionist.
 
Un alt lucru pe care il poti face ca fotograf este sa scrii articole. Sunt multe site-uri care publica articole de calatorie sau de fashion, iar tu poti colabora cu el. Mai mult, iti faci un blog personal cu poze facute de tine si, astfel, le vei da sansa altor persoane sa vizualizeze munca ta.
Daca inceperea unei astfel de afeceri nu este prea ieftina, sigur iti va aduce profit pe viitor si chiar un prestigiu printre cei asemeni tie. Pentru inceput, iti trebuie vointa si placerea pentru arta, care sa te ajute in drumul spre profesionalism.
 


Tags: fotografieafacereartististudio fotofotograf

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei
05 Feb 2020
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu. Inainte de a face pasul cel...

Cresterea albinelor - o afacere de viitor

de Florin Amariei
23 Aug 2018
Cresterea albinelor este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]