Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

GSK a respins oferta Unilever

de Idei de afaceri 17 Ian. 2022 1347
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

GlaxoSmithKlin (GSK) a respins oferta de 68,4 miliarde de dolari a Unilever.

Ar fi fost una dintre cele mai mari tranzactii care ar fi implicat firme listate la Bursa de la Londra si ar fi transformat Unilever intr-un lider pe segmentul produselor de frumusete si ingrijire personala.
 
GSK a confirmat ca a primit trei oferte de la Unilever, ultima in data de 20 decembrie, cuprinzand 41,7 miliarde de lire sterline in numerar si 8,3 miliarde de lire sterline in actiuni Unilever, dar care nu reflecta valoarea intrinseca a afacerii si potentialul sau.
 
GSK, cu sediul in Londra, vrea sa scindeze divizia sa bunuri de consum printr-o listare separata la mijlocul acestui an, la Bursa de la Londra.
 
Anterior, publicatia britanica Sunday Times anuntase ca oferta nesolicitata a Unilever pentru divizia bunuri de consum a GSK era in valoare de aproximativ 50 de miliarde de lire sterline si a fost respinsa, deoarece a fost considerata prea scazuta, de GSK si de Pfizer, care detine o participatie minoritara in divizie.
 
Unilever detine branduri ca sapunul Dove si crema Marmite, in timp ce in portofoliul Glaxo de branduri se afla medicamentele Panadol si pasta de dinti Sensodyne.
 
Reprezentantii Unilever nu au dorit sa precizeze daca vor reveni cu o oferta mai ridicata: "Nu exista certitudine ca se va ajunge la un acord".
 
Analistii de la Jefferies estimau anul trecut ca valoarea diviziei de consum a GSK se ridica la 45 miliarde de lire sterline.
 
Compania europeana CVC Capital Partners a anuntat in noiembrie ca va plati cinci miliarde de dolari pentru achizitionarea diviziei de ceaiuri a Unilever, dupa ce a depasit ofertele firmelor de private equity Advent si Carlyle pentru o afacere care detine brandurile PG Tips si Lipton.
 
Tranzactia vine dupa ce timp de doi ani Unilever, gigantul din domeniul bunurilor de larg consum, a efectuat un proces de revizuire si scindare a diviziei, care se confrunta cu scaderea vanzarilor, deoarece consumatorii opteaza pentru alte tipuri de produse, de exemplu cafea si ceaiuri de plante. Revizuirea a fost determinata de incetinirea vanzarilor de ceai negru pe pietele dezvoltate, deoarece consumatorii prefera ceaiul de plante.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: gskunileveroferta unilever gsk

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]