Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hanga (BVB): Trebuie sa ajungem la un anumit nivel de lichiditate pentru a fi interesanti pentru platformele de tranzactionare

de Bianca Tila 22 Sep. 2023 53
Hanga (BVB): Trebuie sa ajungem la un anumit nivel de lichiditate pentru a fi interesanti pentru platformele de tranzactionare
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Radu Hanga, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, este de parere ca trebuie sa ajungem la un anumit nivel de lichiditate pentru a deveni interesanti pentru platformele de tranzactionare.

"In primul rand, trebuie noi sa fim interesanti pentru ei (platformele de tranzactionare, n.r.), adica trebuie sa ajungem la un anumit nivel de lichiditate, pentru ca pentru orice jucator din acesta mare, global, a intra pe o piata presupune costuri, presupune costuri din punct de vedere tehnologic, din punct de vedere al conectarii, din punct de vedere legal, pentru ca nu se poate intra pe o piata fara sa-si fi luat toate asigurarile din punct de vedere legal. Lucrurile astea se fac la nivel mare si la costuri mari. 
 
Adica trebuie sa intri pe o piata care sa-ti dea un volum. Putem sa mergem la ei sa le cerem sa vina. Avem discutii cu ei, nu cu toti. Nu pot sa va dau nume, dar suntem in legatura cu ei. Nu suntem pe alta planeta, doar ca lucrurile au ritmul lor. Traim intr-o lume acum care devine ceva mai putin globala. E o lume care e ceva mai riscanta. Investitorii si investitiile se orienteaza acum mai aproape de casa. 
 
Tind sa cred ca noi toti preferam sa investim in lucruri pe care le cunoastem. Adica in momentul in care te duci si investesti pe eToro sau pe o platforma globala, te uiti dupa nume globale, adica uiti si investesti in Google, in Amazon", a spus Hanga.
 
Lichiditatea s-ar putea sa fie rezultatul celor care se joaca decat a celor care investesc pe termen lung, potrivit sefului BVB.
 
"Daca eram intrebat acum 15-20 de ani, spuneam ca vad investitiile ca fiind ceva foarte serios, ca investitia nu este un joc, ca trebuie facuta dupa o analiza serioasa. Acum, cand te uiti la componenta de lichiditate, iti dai seama ca in piata, pana la urma, sunt si oameni care se joaca. Jocul nu e ceva negativ. 
 
Noi ne-am nascut si am crescut jucandu-ne si s-ar putea ca faptul ca noi disociem investitia de joc sa nu ne ajute. Adica, s-ar putea ca lichiditatea sa fie rezultatul mai mult al celor care se joaca decat a celor care investesc pe termen lung", a mentionat Hanga.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: hangabvblichiditate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]