Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotelierii de pe litoral au "probleme" cu turistii straini: cer servicii de calitate, preturi reduse si angajati care sa vorbeasca limbi straine!

de Adela Simonescu 24 Mar. 2012 3358
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mediafax noteaza, in cadrul unui reportaj, ca hotelierii de pe litoral nu isi doresc turisti straini pentru ca acestia doresc tarife mai mici cu 30-50 de procente si le cer servicii de calitate si angajati care sa vorbeasca limbi straine.

"Noi, si vorbesc despre hotelierii de pe litoral in general, daca am practica preturile din Bulgaria sau Grecia, am da faliment. Daca vorbim doar de litoralul bulgaresc, preturile lor sunt cu 20-25% mai mici decat la noi", a declarat agentiei MEDIAFAX Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si proprietarul mai multor hoteluri de pe litoral, care cumuleaza aproape 1.500 de camere.

Mohammad Murad a mai notat ca nu se pot reduce tarifele la nivelul celor din Bulgaria din cauza TVA. In Bulgaria TVA este 9% si in Romania este 24% si taxele si impozitele sunt mai putine si mai reduse.

Corina Martin, presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, considera ca toti hotelierii de pe litoralul romanesc prefera turistii romani, "pentru ca sunt cheltuitori si nepretentiosi".

Martin a mai declarat ca situatia in care am miza pe prezenta strainilor in hotelurile de pe litoralul romanesc ar aduce in calcul necesitatea de personal mai bine pregatit si mai bine platit si, in acelasi timp, de tarife micsorate cu cel putin 30 de procente.

"Nu mi-a zis nimeni sa ies afara, insa poate ca au fost prea subtili. Turistul german asteapta sa ii ia cineva bagajul de la autocar, sa-l salute cineva in germana si sa fie inconjurat de o atmosfera zambitoare , ca in Egipt sau Spania, de exemplu." declara pentru Mediafax, Ciprian Popescu, administratorul agentiei de turism Danubius din Constanta.


Tags: turisti strainituristi romaniturismturism litoral romanescturism bulgaria

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ANAT: Romania NU s-a inscris la principalele targuri internationale de turism

de Florin Amariei
20 Oct 2021
ANAT si AIR anunta ca Romania nu s-a inscris la principalele targuri internationale de turism. In acest context, cele doua asociatii atrag atentia...

ANAT: Vouchere de vacanta asigurau supravietuirea turismului intern

de Florin Amariei
10 Feb 2021
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta ca odata cu eliminarea voucherelor de vacanta, supravietuirea turismului intern atarna de un...

Concurenta intr-o afacere de agroturism

de Andreescu Sorin
03 Mar 2016
Concurentii. Nu este vorba numai de celelalte ferme agroturistice din zona. Pot fi restaurantele si hanurile amplasate in apropierea fermei. In mare,...

Unda verde pentru introducerea TVA de 9% la servicii de turism all-inclusive

de Idei de afaceri
15 Ian 2015
Pentru serviciile de cazare cu demipensiune/ pensiune completa/ all-inclusive a fost avizata de Guvern, Cota redusa de TVA de 9%.  "In...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]