Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri de viitor - Cresterea ratelor si gastelor

de Ilinca Dobrescu 06 Iun. 2012 6971
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din cele mai vechi timpuri, ratele si gastele au servit ca sursa de hrana si venit pentru oameni din multe parti ale lumii. Ele sunt o sursa de carne, oua si pene, fiind capabile sa traiasa si sa creasca cu ratii de hrana relativ simple, bazate pe furajele locale disponibile. Avantajele lor au fost recunoscute aproape pretutindeni. Adesea rata este socotita "porcul", iar gasta "oaia" omului simplu.

Carnea si ouale de rata si gasca sunt surse dietetice de proteine de calitate ridicata, energie, unele vitamine si minerale. Atunci cand sunt incluse in mod corespunzator in alimentatie, ca o parte a unei ratii zilnice bine echilibrate, ele pot asigura o mare parte din substantele nutritive necesare omului.

Ratele si gastele pot fi crescute intr-o mare varietate de conditii, atat in efective mici, cat si mari, dar la nivel mondial predomina micile crescatorii. In jurul lumii, sistemele de crestere a ratelor variaza de la cele foarte extensive, in card, din Orient, pana la sistemele de productie comerciala, moderne si foarte intensive din Vest, care devin din ce in ce mai raspandite si in Est.

Un efectiv mic de palmipede poate sa fie crescut ca o sursa suplimentara de hrana sau venit. El se poate intretine cu mijloace simple, fara amenajari costisitoare si cu cheltuieli reduse. Pentru a infiinta o ferma de crestere comerciala a ratelor sau gastelor este necesara o investitie mai mare in adaposturi, echipament si hrana.

In acest fel se poate realiza un venit mai mare, cu care se pot intretine cateva familii, daca efectivul este corespunzator condus. In multe tari ale lumii exista ferme de rate si gaste foarte dezvoltare, cu sistem de crestere industrial si cifre de productie impresionante.

Gastele sunt cel mai usor de crescut. Ele sunt rezistente la boli si bine adaptate la mediu. Produc in general 40-100 de oua pe an, in functie de rasa, majoritatea primavara. Ele sunt pasarile domestice care cresc cel mai repede, au cea mai lunga viata comerciala si cea mai mare greutate corporala. Sistemul lor digestiv le permite sa se hraneasca si sa supravietuiasca numai cu consumul de iarba. In aceasta privinta sunt foarte diferite de alte specii de pasari si se apropie mai mult de ovine.

In alte tari, cererea cea mai mare de carne de gasca ...


>>>Aflati toate informatiile necesare pentru a va demara propria afacere cu rate si gaste in cadrul ghidului "Cresterea ratelor si gastelor".


Tags: cresterea ratelor si gastelorcresterea ratelorcresterea gastelorrate si gaste

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri de succes: cresterea ratelor

de Andrioae Ruxandra
15 Aug 2014
Pasarile reprezinta o sursa incontestabila de venit datorita cererii mari de oua si de carne. Ouale de rata sunt foarte cautate pe piata, pentru ca...

Cresterea gastelor ajunge din nou in atentia romanilor!

de Victor Oancea
27 Nov 2012
Din ce in ce mai des auzim despre romani care doresc sa investeasca in rate si gaste. Si asta se intampla pentru ca discutam despre pasari extrem de...

Cresterea ratelor si gastelor pentru productia de oua

de Ideideafaceri.ro
15 Iun 2012
Cresterea pasarilor pentru productia de oua se preocupa in primul rand de rasele de gaini, dar si de rate si prepelite, deoarece si acestea se pot...

Cresterea ratelor si gastelor - Situatia actuala a productiei de ficat gras

de Ideideafaceri.ro
07 Sep 2011
Productia mondiala de ficat gras a fost de 16.800 de tone in 1998 si a inregistrat constant, in ultimii 20 de ani si pana in prezent, un ritm rapid...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]