Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idi d afacri (A se citi "Idei de afaceri")

de Banila Silviu Marian 04 Mar. 2013 5594
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dupa cum ati observat, am renuntat la E-uri. Discutam astazi despre ideile de afaceri bio, organice, ecologice sau cum doriti sa le spuneti. In urma oricarei vizite la tara, constatam ca batranii in varsta de peste opt decenii inca se mai poarta pe propriile picioare sau chiar muncesc prin gospodarie mai ceva ca tinerii.

Ne spunem ca „n-o sa apucam atatia ani”, locuind la oras, consumand alimente cu E-uri, poluandu-ne plamanii si contemplandu-ne stresul. Elixirul unei vieti mai lungi se afla, intr-adevar, la tara, in curtea bunicilor.

In ultima vreme, sunt la moda business-urile bio. Vinuri bio, mancaruri bio, fructe nestropite, miere naturala, tuica neindoita si alte bunatati. Branza de la tarani, smantana, babic sarbesc, prajituri facute ca la bunica acasa si gemuri absolut bio.

Din pacate, producatorii sunt nevoiti sa solicite preturi mari, fapt ce ne dezavantajeaza pe noi, cumparatorii si pe noi, antreprenorii. De ce? Pe de o parte, nu ne permitem o viata „bio”. Pe de alta parte, antreprenorii vorbesc bantuiti de o anumita jena despre gemuri de 40 lei borcanul (o suma piperata, pentru un „muritor de rand”) si salam din 100% carne la 50 lei kg.

Afacerea bio este foarte fructuoasa. Cea mai interesanta mi se pare insa cea cu vinuri organice. Acest termen este insa imprecis, nu exista vin 100% „natural”.

Discutam despre un vin realizat din struguri produsi de viticultura organica folosind un minimum de substante chimice pe parcursul procesului de productie. Cei care produc vinul vandut ca „organic” nu dispun de o definitie clara. Viticultorii care mizeaza pe viticultura organica folosesc culturile de bacterii de drojdie din mediu sau „salbatice” fata de culturile de bacterii de drojdie artificiale.

Cei care supravegheaza aceasta productie de vin organic sunt cu ochii pe producatori; este interzisa folosirea celor mai multi aditivi chimici, permitand numai cantitati minime de dioxid de sulf utilizat ca antioxidant. Multi agenti de decantare sunt interzisi si filtrarea redusa la minim.

Francezii beau cel mai mult vin organic, dupa cum am citit, numit la ei vin biologique. Germania a inregistrat cea mai mare crestere a productiei de vin organic in anii ‘80 si cei aproximativ 150 viticultori inregistrati sunt administrati de cateva organizatii de monitorizare diferite.

Cat costa vinurile bio? Destul. O sticla de Prince Matei Merlot din 2008 Vinarte, regiunea Dealu Mare, costa 79 lei. Exista, insa, asemenea vinuri organice si la preturi de 39 de lei. In privinta unei afaceri cu vinuri, nu va pot ura decat un singur lucru: NOROC!

Daca nu sunteti pasionati de vinuri, exista si alte afaceri. Trendul bio nu reprezinta o noutate. IdeiDeAfaceri ne imbia, in 2011, cu o serie de idei „eco”. Astfel, puteti cultiva plante medicinale in sistem ecologic, organic, legume, arbusti fructiferi.

Dincolo de orice afacere, trebuie sa ne si placa activitatea pe care o facem. Si ce ar putea fi mai frumos, decat sa ii ajutam pe ceilalti sa ramana vesnic tineri, vesnic sanatosi, conectati la traditiile unei tari atat de minunate?

Pe final, imi pun, amuzat, o intrebare. Sa spunem ca devii producator de carnati „bio”. Vin oamenii, cumpara de la tine, sunt excelenti. Rivalii de pe piata te acuza in mod nejustificat ca ai indoit carnea de porc, vita, cu carne de cal. Desigur, esti nevinovat, trebuie sa te aperi. Ce as spune eu, in calitate de cumparator pe deplin satisfacut de gustul extraordinar al produselor tale bio? „Ati folosit si carne de cal? Excelent! E a naibii de buna!”


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriafacerevin organicafaceri cu produse organice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]