Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incredere in Romania! Investitorii, din ce in ce mai multi

de Florin Amariei 09 Nov. 2021 1364
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

AAF raporteaza un nivel de incredere crescut in Romania, dupa ce s-a constatat ca numarul investitorilor a crescut constant.

Industria fondurilor de investitii a atins noi maxime istorice in trimestrul al treilea, astfel, valoarea activelor administrate a crescut cu 24% fata de septembrie anul trecut, in timp ce numarul de investitori a ajuns la aproximativ 525.000 in ultimele 12 luni, inregistrand un avans tot de 24%.
 
"In trimestrul III al acestui an a continuat evolutia pozitiva in cadrul industriei fondurilor de investitii, aceasta atingand noi maxime istorice in ceea ce priveste valoarea activelor administrate, cu un plus de 24% fata de septembrie anul trecut - si un nou maxim istoric in ceea ce priveste numarul de investitori, acesta atingand aproximativ 525.000 de investitori, cu un plus tot de 24% in ultimele 12 luni. Ca o observatie generala, industria in ultimii zece ani a inregistrat o crestere a activelor nete administrate de aproximativ 3,4 ori, o evolutie imbucuratoare", a mentionat directorul AAF.
 
Acesta a subliniat ca, in ceea ce priveste segmentul fondurilor deschise de investitii, cele care se adreseaza in special investitorilor de retail, in ultimul trimestru au inregistrat o evolutie pozitiva.
 
"Am avut din nou intrari nete pozitive, in trend cu ce s-a intamplat, cu evolutia de la inceputul anului. Practic, avem o crestere a nivelului activelor de 23% si, pe categorii, cresterea este pentru fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix de 12%, pentru fondurile diversificate avem o crestere importanta, de 74% a activelor, pentru fondurile de actiuni avem o dublare a activelor (o crestere de 102,3%) - si mai avem o crestere si pentru fondurile incadrate la categoria 'alte fonduri', o crestere de 24,3% in ultimele 12 luni", a precizat Jan Pricop.
 
Totodata, in ceea ce priveste numarul de investitori, s-a inregistrat o crestere importanta pe segmentul fondurilor de obligatiuni, cu un plus de peste 51.000 de investitori.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romaniaincredereinvestitoriaaf

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

IKEA reduce preturile in Romania

de Bianca Tila
08 Feb 2024
IKEA Romania va reduce preturile pentru 4.794 de produse pe parcursul anului fiscal 2024. Unora dintre cele mai accesibile articole din prezent li se...

Preturile productiei industriale au scazut mai putin in Romania comparativ cu UE

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Preturile produselor au afisat in luna decembrie 2023, fata de luna noiembrie 2023, o scadere de 0,9% in Uniunea Europeana si un declin de 0,8% in...

Portofoliul de asigurari Aeron Romania va fi preluat de Asirom

de Bianca Tila
17 Ian 2024
Portofoliul de asigurari al sucursalei Aeron in Romania va fi transferat la Asirom Vienna Insurance Group, in urma achizitionarii de catre Vienna...

Ce este un contract si ce tipuri de contracte pot fi incheiate in Romania

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In mediul afacerilor, situatia juridica joaca un rol important in viitorul afacerii voastre. Contractul este actul care stabileste in mod clar, cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]