Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria auto din Romania incepe anul in crestere

de Bianca Tila 15 Feb. 2023 92
Industria auto din Romania incepe anul in crestere
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cele doua uzine de automobile din Romania au produs mai mult in comparatie cu un an in urma. In ceea ce priveste volumul, acesta este in scadere fata de lunile de varf din 2022.

In cazul uzinelor de automobile, acestea au asamblat in prima luna a anului 38.568 de autoturisme, cu 9,65% mai multe fata de ianuarie 2021 si cu 7,3% mai multe fata de luna decembrie 2022, conform datelor ACROM. Volumul se inregistreaza ca unul destul de bun, dar este departe de varfurile inregistrate de cele doua fabrici in ultimii ani.
 
Dacia a produs 26.322 de vehicule, in linie cu media de productie de anul trecut, care a fost de 22.185 de unitati lunar. Ford a produs 12.246 unitati, sub media anului trecut, ca urmare a opririi productiei EcoSport.
 
Romania a afisat un nou record al productiei de automobile, anul trecut. In cele doua uzine a produs aproximativ 510.000 de vehicule asamblate, din care cea mai mare parte au fost exportate pe pietele din Europa (80%). Luna martie a anului trecut s-a remarcat ca fiind cea mai performanta, la acel moment ambele fabrici au produs 57.019 autoturisme.
 
In ceea ce priveste anul in curs, se asteapta o noua productie record, in special datorita intrarii in fabricatie a celor doua vehicule comerciale la Craiova. Acestea ar trebui sa mareasca volumul total a peste 200.000 de unitati. 
 
Cresterea Dacia este limitata de capacitatea maxima a uzinei, 350.000 de unitati anual. Totusi, este posibil ca aceasta valoare sa nu fie atinsa nici in 2023. Anul trecut, la Mioveni au fost fabricate aproximativ 315.000 autoturisme.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: daciaindustria auto romaniauzina craiovauzina mioveni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]