Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Industria hoteliera - Notiuni esentiale pe care trebuie sa le cunoasteti (partea I)
Industria ospitalitatii este, in prezent, in plina expasiune. Lumea calatoreste mai des in interes de serviciu sau personal si se cer servicii de calitate din ce in ce mai buna. Asteparile lor se maresc in fiecare an, iar acest lucru creeaza o competitie acerba pentru antreprenorii care nu-si gestioneaza eficient afacerea. Deschiderea si administrarea unui hotel presupune necesitatea de capital solid, un volum imens de munca, un numar mare de angajati calificati, multa organizare si o cercetare riguroasa a pietei.
Ca prim pas inainte de a demara aceasta afacere este stabilirea clasei de clienti vizati. Cui va adresati si ce nevoi si asteptari au acestia? Ce servicii trebuie sa le puneti la dispozitie si ce preturi sunt acestia dispusi sa plateasca? Daca deschideti un hotel care este mai potrivit pentru oamenii de afaceri decat pentru acomodarea familiilor si turistilor de loisir, atunci trebuie sa investiti bani si in dotarea corespunzatoare din punct de vedere tehnologic si pentru sali de conferinte, sedinte.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cultura castravetelui anti-diabet
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Iata cateva forme ale turismului pentru care exista cerere mare pe piata si pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a demara proiectul deschiderii unui hotel:
1. Turismul in interes de afaceri
2. Turismul recreativ
3. Turismul medical. Fie din cauza costurilor ridicate in alte tari sau din dorinta de discretie se apeleaza la calatoriile in scop medical. Cheltuielile pentru o interventie chirurgicala, stomatologica sau de alta natura, in SUA, spre exemplu, sunt infinit mai mari decat cele din Romania. Daca va decideti sa va promovati serviciile si catre aceasta categorie de clienti va trebui sa puneti la dispozitie echipament specializat si personal medical in permanenta, sa asigurati transportul catre unitatile sanitare vizate si un grad maxim al confidentialitatii si discretiei.
4. Turismul cultural vizeaza calatorii care doresc sa isi sporeasca nivelul cunostintelor, sa viziteze locatii care sa le ofere experiente si informatii noi si include: calatoriile la festivaluri culturale, evenimente culturale si vizite la monumente, muzee, galerii, situri arheologice, expozitii s.a.m.d. Calatorii vin si cu scopul de a experimenta alt stil de viata, mancarea si ambientul specifice locatiei.
5. Turismul balnear.
6. Ecoturismul. Acesta este o forma de turism cu caracter educational adresata calatorilor care doresc sa viziteze zone naturale nealterate, pentru a le observa si pentru a se recrea. In cadrul acestei forme de turism sunt folosite resurse umane locale si se promoveaza actiunile de conservare a naturii si impactul negativ minim asupra mediului inconjurator.
Articole conexe
5 idei de afaceri ideale pentru 2020
de Florin AmarieiIdei de afaceri in care poti investi fara frica
de Florin Amariei8 idei de afaceri mici si profitabile in 2019
de Florin Amariei6 idei de afaceri care pot fi incepute chiar azi
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit