Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inteligenta emotionala si succesul antreprenorilor

de Ilinca Dobrescu 17 Iul. 2011 4042
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Regulile in afaceri s-au schimbat de multa vreme si aduc in discutie elemente noi, de impact puternic. In prezent, suntem din ce in ce mai mult judecati in functie de modul in care interactionam cu celelalte persoane din arealul afacerilor si acest lucru trebuie luat in calcul de ori antreprenor care se vrea de succes. Initiativa, puterea de decizie, empatia, adaptabilitatea si puterea de a convinge sunt cateva dintre calitatile pe care trebuie sa punem accent.

Afacerile din ziua de astazi aduc in prim-plan noi metode a a-ti dezvolta si arata inteligenta. IQ-ul pare ca ramane in urma fata de inteligenta emotionala ca element decisiv in conturarea profitabilitatii in viata profesionala.

Aceasta idee nu este una noua, ci se trage din clasicul set de reguli de management si se refera la impactul pe care il avem in lumea afacerilor prin modul in care interactionam cu ceilalti din jurul nostru.

Aceasta inteligenta emotionala sta si la baza coaching-ului, mentorship-ului, leadership-ului. Toti acesti specialisti veniti din aceste domenii necesita un nivel sporit de inteligenta emotionala, nivel ce le creste pregnanta ca oameni de afaceri de succes.

Conceptul de inteligenta emotionala vine si din studiile de specialitate care releva faptul ca in afaceri se pune mare accent pe calitatile interpersonala, cele de supravietuire si adaptare la orice situatie sau eveniment. Flexibilitatea in afaceri este, cu adevarat o calitate ce trebuie dezvoltata si pusa in centrul oricarei strategii de dezvoltare si imbunatatire.

Inteligenta emotionala este de multe ori gandita gresit. Multi considera ca a fi o persoana inteligenta din punct de vedere emotional inseamna sa fii o persoana buna, manierata, draguta. In fapt, inteligenta emotionala depaseste aceasta conceptie si se indreapta catre maniera in care reusim sa ne adaptam la orice problema sau situatie si sa ne pliem pe solutiile optime in rezolvarea lor.

O analiza din domeniul inteligentei emotionale arata ca femeile sunt mai empatice, mai constiente de emotiile lor si sunt mai bune pentru cultivarea relatiilor in afaceri. In sens opus, barbatii arata o calitate mai dezvoltata a optimismului si a sigurantei de sine.

Per total, inteligenta emotionala se cultiva, nu este o constanta cu care ne nastem si nu poate fi influentata. Dimpotriva, acest elemente se exerseaza si ajunge la niveluri la care ne determina succesul in afaceri, modul in care privim viata profesionala si mediul personal.




Tags: inteligenta emotionalaafacericoaching

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

S-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro

de Bianca Tila
08 Oct 2024
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul companiilor romanesti. In competitia pentru primele 10 pozitii au intrat...

INS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024

de Bianca Tila
26 Sep 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a afisat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie...

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor creste

de Bianca Tila
24 Iul 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut, in primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]