Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviu cu doctor Grigore Seremet, specialist in hirudoterapie

de Zenobia Badescu 23 Mai. 2012 13981
3.55 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Hirudoterapia capata din ce in ce mai mult interes in randul celor ce sufera de diverse boli si afectiuni. Lipitorile medicinale secreta hirudina, substanta care poate ameliora sau vindeca complet boli si afectiuni numeroase. Tratamentul este 100% natural si se poate efectua cu succes si in Romania.

Idei de Afaceri: Dle Seremet, de ce ne-am intors la terapiile alternative, la terapia cu lipitori?
Dr. Grigore Seremet: Ne-am intors la hirudoterapie pentru ca tratamentul cu lipitori este fara efecte adverse in plus este mult mai eficient. Lipitorile au actiune chimica (hirudina, proteine, fermenti etc.) si fizica, ultrasunete, activeaza cele 7 campuri energetice si, ultimile descoperiri arata ca ajuta la regenetarea organelor. Practic, nu avem nevoie de transplant de celule stem. Cu doar 1.500 euro putem regenera muschiul cordului dupa un infarct. Ieftin si garantat aceasta metoda duce la regenerarea organului.

Idei de Afaceri: Spuneti-ne ceva despre aplicatiile in care se folosesc lipitori?
Dr. Grigore Seremet: In continuarea subiectului de regenerare a tesuturilor si organelor cu ajutorul lipitorilor, o metodologie pe care vreau sa o subliniez pentru ca, din pacate, azi este in plin avant transplantul de organe (inima ficat, rinichi, pancreas, piele, retina etc.). Se stie ca pentru a face un transplant este nevoie ca organul respectiv sa fie colectat atunci cand pacientul se afla in moarte clinica sau declarat a fi asa. Nu agreez aceasta practica atata timp cat exista alternativa prin implementarea tratamentului cu lipitori. Pot fi regenerate: ficatul, uterul, sistemul endocrine, cordul, tiroida. Tratamentele cu lipitori restabilesc microcirculatia, lichideaza aritmiile, vindeca bolile varicoase, echilibreaza colesterolul si au nenumarate alte aplicatii. Practic, lipitorile pot fi aplicate aproape oriunde pe suprafata corpului.

Idei de Afaceri: Este accesibil un astfel de tratament?
Dr. Grigore Seremet: In toata lumea, in general, medicina alternativa este ceva mai costisitoare. Spre exemplu, in Canada aplicarea unei singure lipitori costa 30 dolari, in SUA 50-80 dolari, iar in Europa 30-40 euro. Inmultind suma aceasta cu minimum 5 lipitori, o sedinta incepe de la 150 - 250 euro. In Romania lucrurile stau mai bine pentru ca o sedinta costa circa 25 de euro. La mine la cabinet, cei care au probleme se programeaza la un consult, vin cu analizele, se completeaza o foaie de observatie si stabilim cate sedinte sunt necesare. Pretul pentru consultanta este de 200 lei.

Idei de Afaceri: Deci, exista piata pentru lipitori?
Dr. Grigore Seremet: Da, cu siguranta. Astazi in lume se produc multe lipitori, fata de anii anteriori, pentru ca exista o cerere mare. Sunt cabinete particulare, centre de transplant, centre de chirurgie plastica, centre de infrumusetare si, mai ales, industria cosmetica. Firmele producatoare care se respecta folosesc in produsele lor extract de hirudina (specificat uneori pe etichete ca H1, H2). Spre exemplu, firma engleza Biopharm, cumpara o cantitate foarte mare, de ordinul a 3-4 sau chiar 5 tone pe an. Curba folosirii lipitorilor este in ascendenta. De aceea si pe piata romaneasca apar ferme de lipitori. Totusi firmele de afara au nevoie, in general de cantitati mari si de o continuitate in furnizare, tocmai de aceea prefera sa lucreze cu ferme care le pot asigura in jur de 1 tona/an.

Idei de Afaceri: Am inteles ca totusi aceste firme achizitioneaza si lipitori crescute in mediul natural. Se pot folosi in siguranta?
Dr. Grigore Seremet: Asa este. Sunt achizitionate si chiar preferate deoarece lipitorile crescute in mediul natural au cantitati mai mari de hirudina in comparatie cele crescute in mod artificial. Pentru a se evita orice fel de contaminare, lipitorile colectate din mediul natural trebuie sa treaca printr-o perioada de carantina de 3-4 luni. Dar, in opinia unor specialisti, cantitatea de hirudina depinde si de modul de hrana al lipitorilor in crescatorie.

Idei de Afaceri: Care sunt fermele infiintate in Romania?
Dr. Grigore Seremet: In 2006 s-a infiintat o ferma in Braila. Ei au solicitat un aviz de la Academie pentru a dezvolta o ferma pe baza colectarilor din mediul natural. Pe atunci, li s-a aprobat colectarea a cateva sute de kg de lipitori. Greseala lor a fost ca nu si-au dezvoltat ferma prin cresterea lipitorilor in mediu controlat, ci s-au bazat doar pe cele colectate din mediul natural. S-a intamplat sa nu gaseasca cantitatea necesara intr-o perioada si au dat faliment. Apoi, este firma Bioapimed din Vrancea, de la care, uneori, achizitionez si eu lipitori pentru tratamentele de la cabinet. Mai sunt si cateva firme mici.

Idei de Afaceri: Spuneti-ne despre cursurile de hirudoterapie pe care le sustineti de cateva ori pe an?
Dr. Grigore Seremet: Da, sunt solicitat sa sustin aceste cursuri in diverse orase ale tarii. Cursul dureaza 2 zile si exista o parte teoretica si o parte pratica, in care se fac 2 sedinte de hirudoterapie. La final, cursantii primesc certificate de completare a cursului de hirudoterapie. Un astfel de curs in Lituania costa 1.500 euro, in Viena 450 euro, la noi pretul este de 300 lei.


>>>Cititi toate informatiile necesare pentru demararea unei afaceri profitabile in domeniul cresterii lipitorilor in cadrul ghidului "Ferma de lipitori".


Tags: ferma de lipitorilipitoriidei de afacerigrigore seremet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.55 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

5 idei de afaceri ideale pentru 2020

de Florin Amariei
22 Oct 2019
Un nou an, un nou inceput, nu? Ei bine, am cercetat si am gasit 5 idei de afaceri ideale pentru anul 2020. Poti profita de ultimele luni ramase din...

Idei de afaceri in care poti investi fara frica

de Florin Amariei
16 Feb 2021
Iti prezentam cateva idei de afaceri in care poti investi fara frica. Nu uita, insa, ca orice business are riscul sau. Trebuie, totusi, sa fii atent...

8 idei de afaceri mici si profitabile in 2019

de Florin Amariei
19 Sep 2019
Aproape 21 de milioane de americani au propria lor afacere care functioneaza si in prezent. Acest numar este egal cu aproximativ toata populatia...

6 idei de afaceri care pot fi incepute chiar azi

de Florin Amariei
13 Feb 2020
Inspiratia poate veni de oriunde pentru o afacere de succes, asadar iti propunem 6 idei care pot fi incepute chiar azi. Cariera ta de antreprenor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]