Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

[Interviu] George Apreutesei si workshop-urile de confectionare a bijuteriilor handmade

de Zenobia Badescu 28 Oct. 2011 4998
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fie că vreţi să creaţi bijuterii doar pentru dumneavoastră, fie că doriţi să vă încercaţi talentul şi să începeţi o mică sau mai mare afacere, un curs este binevenit. Începând din 2010, firma Edora organizează workshopuri în care cei interesaţi pot fi in-struiţi în confecţionarea de bijuterii.

„Smart bijou” (denumirea generică a workshop-ului) vă învaţă tehnicile Wire Wrapping, Weaving, Fimo Modelling Polymer Clay, ponturi ÅŸi tru-curi, totul dublat de practică pentru realizarea propriilor bijuterii.
Cursul este accesibil tuturor deoarece se desfăşoară în weekend-uri. Dar există ÅŸi alte posibilităţi ÅŸi surprize, aÅŸa cum ne informează George Apreutesei.

Idei de Afaceri:
Când a fost organizat primul curs ÅŸi cum a fost primit de participanÅ£i? George Apreutesei:Primul curs a fost organizat prin vara lui 2010, într-o ceainărie din BucureÅŸti, iar rezultatele au fost peste aÅŸteptări. Feedback-urile pozitive ne-au convins că acest tip de activitate este o necesitate reală.

Idei de Afaceri:
Cum vă afectează acest lucru afacerea Edora? Nu vă creaţi singur concurenţă?
George Apreutesei:Da, bineînÅ£eles că suntem conÅŸtienÅ£i de acest lucru. Scopul nostru prin-cipal, dacă vreÅ£i misiunea noastră, este de a promova ÅŸi încuraja handmade-ul în România, aÅŸa cum este el în ţările europene.

Idei de Afaceri:Totuşi, ce v-a determinat să organizaţi workshop-uri pe tema confecţionării de bijuterii handmade?
George Apreutesei:Ne-am dat seama de interesul tot mai mare manifestat în România faţă de obiectele handmade ÅŸi am vrut să valorificăm o oportunitate de piaţă. Am ÅŸi reuÅŸit lucrul acesta. Putem spune că am creat în România primul curs de confecÅ£ionare de bijuterii handmade, curs care s-a bucurat de un mare success încă de la prima ediÅ£ie.

Idei de Afaceri: Ce tipuri de cursuri organizaţi?
George Apreutesei:În primul rând, avem un pachet ce cuprinde 3 tehnici de confecÅ£ionare de bijuterii handmade, care se întinde pe o perioadă de 2 weekend-uri. Apoi, cursanÅ£ii au posibilitatea de a opta doar pentru una dintre tehnici. De asemenea, am creat ÅŸi o variantă de 3 ore pe care am numit-o „Fresh” – dedicată celor care vor să înveÅ£e doar elemente generale sau unora mai reticenÅ£i. Statistic, majoritatea celor care optează iniÅ£ial pentru varianta Fresh doresc să continue tot cursul.

Idei de Afaceri: Cât durează ÅŸi ce pot învăţa cursanÅ£ii la fiecare dintre acestea?
George Apreutesei: Este un curs intensiv, desfăşurat aÅŸa cum spuneam în 2 weekend-uri, cu program de la 9,30 până la orele 16:00. Structura celor patru zile de curs este următoarea:
Ziua I-a – Prezentarea materialelor, a instrumentelor de lucru ÅŸi a principalelor tehnici de confecÅ£ionare a bijuteriilor. Elementele de bază din tehnica wire wrapping, ponturi ÅŸi tru-curi. Cum se aleg materialele pentru a crea bijuteriile preferate. Practică – realizarea unor modele simple de bijuterii, coliere lungi pe fire cerate, coliere la baza gâtului pe fire flexi-bile, cercei, brăţări, pandantive, bijuterii din sârme modelabile însumând cca. 10 modele diferite de bijuterii. Construirea principalelor elemente: piese necesare creării de bijuterii, bucle, spirale.
Ziua a II- a Se vor confecÅ£iona bijuterii cu un grad mai mare de dificultate prin tehnica Wire-Wrap-ping. Se învaţă modul de dezvoltare a creativităţii pentru a obÅ£ine modele proprii. Se vor confecÅ£iona încă cca 10 modele de bijuterii.
Ziua a III-a Este dedicată tehnicii Fimo modeling clay: crearea modelelor de bijuterii folosind cleiul polimeric. Exerciţii de dezvoltare a creativităţii.
Ziua a IV-a Tehnica Weaving – elemente din tehnica wire wrapping mai avansate decât cele învăţate în prima zi; modele noi ÅŸi interesante, în special inele.

Idei de Afaceri: Foarte interesant! Un curs complet. Care sunt preţurile?
George Apreutesei: PreÅ£urile sunt destul de avantajoase, având în vedere că sunt incluse toate materialele de curs, iar bijuteriile confecÅ£ionate de cursanÅ£i le rămân acestora. Este vorba despre cca 10-30 de modele diferite, în funcÅ£ie de cursul ales. PreÅ£urile sunt anunÅ£ate pe site pentru fiecare curs în parte împreună cu reducerile sau ofertele pe care reuÅŸim să le obÅ£inem în funcÅ£ie de sponsorizări, preÅ£ul chiriei etc.

Idei de Afaceri: CunoaÅŸteÅ£i motivaÅ£iile persoanelor care vin la workshop-uri? George Apreutesei: Cei mai mulÅ£i dintre cursanÅ£i vin să înveÅ£e ceva nou ÅŸi interesant ÅŸi să îÅŸi dezvolte creativitatea ÅŸi îndemânarea. Este ÅŸi un mod activ de a se relaxa după o săp-tămână de lucru la birou. Chiar dacă acesta este scopul principal, feedback-urile au arătat că majoritatea bijuteriilor confecÅ£ionate de cursanÅ£i au fost comercializate imediat „pe piaÅ£a caldă” cum se spune, adică prietenelor, rudelor, cunoÅŸtinÅ£elor, colegelor de birou. Avem, de asemenea, cursanÅ£i care vin cu intenÅ£ia de a-ÅŸi dezvolta singuri o afacere din con-fecÅ£ionarea de bijuterii handmade.

Idei de Afaceri:
Cine participă la aceste workshop-uri? Apropo, aveÅ£i ÅŸi cursanÅ£i bărbaÅ£i? George Apreutesei:Publicul nostru Å£intă reprezintă persoane între 25 ÅŸi 45 de ani, dar avem ÅŸi cursante adolescente sau pensionare. Elevii ÅŸi studenÅ£ii beneficiază de reducere. Da, avem ÅŸi cursanÅ£i bărbaÅ£i.

Idei de Afaceri: „Smart Bijou vine în oraÅŸul tău” este o iniÅ£iativă nouă. AÅ£i organizat deja în alt oraÅŸ sau este pe cale?
George Apreutesei: Ideea a apărut destul de recent ca urmare a numeroaselor cereri ale persoanelor din alte oraÅŸe, cărora le este mai dificil să ajungă în BucureÅŸti. Ca urmare in-tenÅ£ionăm să ajungem cât de curând în TimiÅŸoara, Cluj ÅŸi GalaÅ£i.

Idei de Afaceri: Ce plănuiţi pentru 2011?
George Apreutesei: Pentru 2011 ne-am propus să promovăm cursul la nivel naÅ£ional ÅŸi să dăm posibilitatea cursanÅ£ilor să îÅŸi comercializeze creaÅ£iile chiar în magazinul Edora. Detalii despre workshopuri – www.smart-bijou.com

>>>Ghid complet pentru cei care doresc sa isi ridice de la zero afaceri profitabile cu accesorii handmade!


Tags: george apreuteseismart bijouworkshop bijuteriibijuterii handmadeaccesorii handmadeidei de afaceriedora

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

5 idei de afaceri ideale pentru 2020

de Florin Amariei
22 Oct 2019
Un nou an, un nou inceput, nu? Ei bine, am cercetat si am gasit 5 idei de afaceri ideale pentru anul 2020. Poti profita de ultimele luni ramase din...

Idei de afaceri in care poti investi fara frica

de Florin Amariei
16 Feb 2021
Iti prezentam cateva idei de afaceri in care poti investi fara frica. Nu uita, insa, ca orice business are riscul sau. Trebuie, totusi, sa fii atent...

8 idei de afaceri mici si profitabile in 2019

de Florin Amariei
19 Sep 2019
Aproape 21 de milioane de americani au propria lor afacere care functioneaza si in prezent. Acest numar este egal cu aproximativ toata populatia...

6 idei de afaceri care pot fi incepute chiar azi

de Florin Amariei
13 Feb 2020
Inspiratia poate veni de oriunde pentru o afacere de succes, asadar iti propunem 6 idei care pot fi incepute chiar azi. Cariera ta de antreprenor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]