Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitia intr-o microberarie artizanala. Cheltuieli cu materii prime

Investitia intr-o microberarie artizanala. Cheltuieli cu materii prime
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Segmentul berii artizanale cunoaste peste tot o dezvoltare rapida, care are ca principal motor nevoia de diversitate a consumatorului de bere.

Modelul microberariilor, asociate unuia sau mai multor pub-uri ce vand sortimente de bere artizanala produse in cantitati mici (sute de litri in loc de sute sau mii de hectolitri lunar) este atat de popular incat marea industrie a berii s-a grabit sa preia modelul.
 
Multe „microberarii" ce produc „bere artizanala" aluneca inapoi spre marile cantitati si spre metodele industriale, uneori spre nemultumirea pasionatilor, care considera, pe buna dreptate, ca notiunea de bere artizanala este conditionata de o scara de productie mica. 

Afla mai multe detalii despre realizarea, lansarea si dezvoltarea berii artizanale cu ajutorul ghidului complet "Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
In spatele acestei discutii sta o realitate istorica, aceea ca la punctul de transformare a breslei in corporatie se pierde ceva din gradul de diversitate a produsului (iar varietatea se muta de cele mai multe ori in exteriorul sticlei, la etichete, in cazul berii). 
 
Daca nu cumva in plus se pierd si elementele unui stil de viata ce incearca sa se opuna consumerismului si goanei nebune dupa cantitate in dauna calitatii, o caracteristica definitorie a lumii in care traim.
 

Cheltuieli cu materii prime

 
In functie de retetele alese, berea artizanala necesita la 10 litri de apa urmatoarele ingrediente:
 
- 500 g malt
 
- 20 g hamei
 
- 1 kg zahar
 
- 1 cub drojdie
 
Daca pentru inceput se tinteste obtinerea unei cantitati de 1.000 litri pe luna, calculand media lunara, vor fi utilizate urmatoarele cantitati de materii prime:
 
50 kg malt – 50 kg x 6.7 lei = 335 lei/luna
 
2 kg hamei – 2 kg x 100 lei = 200 lei/luna
 
100 kg zahar – 100 kg x 2.69 lei = 269 lei/luna

Afla mai multe detalii despre realizarea, lansarea si dezvoltarea berii artizanale cu ajutorul ghidului complet "Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
4 kg drojdie – 4 kg x 28 lei = 112 lei/luna
 
Total cheltuieli cu materiile prime/luna = 335 + 200 + 269 + 112 = 916 lei/luna
 
Total cheltuieli cu materiile prime/an = 916 x 12 = 10.992 lei/an (2.350 euro)
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cheltuielimaterie primaberarie

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]