Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jocuri video. Piratarea este cu un pas inaintea canalelor digitale legitime de distributie

de Bianca Tila 25 Iul. 2022 963
Jocuri video. Piratarea este cu un pas inaintea canalelor digitale legitime de distributie
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata globala a jocurilor video va inregistra cresteri de aproximativ 11% in acest an, pana la circa 209 miliarde de dolari. Pirateria si pietele gri par sa fie cu un pas inaintea canalelor digitale legitime de distributie, potrivit specialistilor Eset, intr-un material postat pe blogul din Romania.

"Totul este distractiv si amuzant pana cand esti hackuit - iar acesta este doar unul dintre riscurile la care va supuneti daca descarcati jocuri piratate. Se estimeaza ca veniturile de pe piata globala a jocurilor video vor creste cu aproape 11% in acest an, pana la circa 209 miliarde de dolari. 
 
La fel ca in cazul filmelor, emisiunilor TV, cartilor si altor continuturi digitale, exista o piata in crestere a titlurilor de jocuri video care au fost "crack-uite", astfel ca oricine le poate folosi gratuit. 
 
Pirateria este raspandita pe toate platformele, de la jocuri pe computer si dispozitive mobile pana la console de jocuri (...) Pirateria si pietele gri par sa fie intotdeauna cu un pas inaintea canalelor digitale legitime de distributie (...) Exista putine date despre dimensiunea pietei jocurilor piratate, insa stim cat de mare este piata legitima. 
 
Se preconizeaza ca jocurile pentru smartphone vor domina in urmatorii ani. De pilda, pe piata totala de gaming, care a generat aproximativ 180 de miliarde de dolari in 2021, segmentul de mobile si-a revendicat peste jumatate (52%) din totalul global, asa ca ar fi sigur sa presupunem ca ratele de piraterie vor tinde sa fie relativ ridicate si aici", sunt de parere expertii in securitate cibernetica.
 
Descarcarea si rularea unei copii piratate poate expune utilizatorul la numeroase riscuri de securitate, cea mai des intalnita situatie fiind infectarea dispozitivelor cu programe malware periculoase.
 
"Un exemplu de succes este Napster, un program de partajare a fisierelor care a aparut cu ani inainte de iTunes si Spotify. Sau Megaupload, ce a fost una dintre cele mai mari surse de piraterie digitala atunci cand a fost lansat in 2005, cu doi ani inaintea Netflix (...) Pe scurt, jocurile piratate sunt cele care au fost "crack-uite" prin ocolirea managementului drepturilor digitale (DRM), tehnologie ce a fost conceputa pentru a proteja continutul prin drepturile de autor. 
 
Prin aceasta modalitate, li se permite utilizatorilor sa acceseze si sa joace titlurile fara sa plateasca dezvoltatorii sau distribuitorii jocurilor respective. Adesea, titlurile cele mai cerute sunt crackuite de indata ce devin disponibile pentru cumparare, desi exista chiar exemple de pirati care obtin si distribuie copii gratuite ale jocurilor chiar inainte de datele lor oficiale de lansare", se arata in analiza Eset.
 
Specialistii au intocmit o lista a motivelor pentru care se recomanda distantarea jocurilor piratate:
 
- infectarea cu programe malware, adware
 
- jocul nu functioneaza asa cum a fost conceput
 
- interdictie pe platforma de jocuri din partea dezvoltatorului legitim al jocului 
 
- atentie nedorita din partea fortelor de ordine
 
Milioane de PC-uri au fost infectate cu un malware troian, care a fost raspandit in principal de jocurile piratate. De asemenea, a sustras un milion de adrese de e-mail unice si 26 de milioane de date de acces, potrivit datelor oficiale din iunie 2021.
 
Printre sfaturile expertilor Eset se numara si rularea unui software antivirus si anti-malware de la un furnizor important pe toate computerele si dispozitivele. Verificarea setarilor de securitate este recomandata pentru orice platforma de jocuri, precum si neaccesarea link-urilor din e-mail nesolicitate.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: jocuri videopiratarea jocurilor videoeset

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]